Laurine van Riessen ANP

Vierde titel op rij voor baanwielrenster Van Riessen

time icon

Baanwielrenster Laurine van Riessen heeft haar sprinttitel tijdens de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen met succes verdedigd. In de finale bleek ze te sterk voor Kyra Lamberink.

Donderdag moest Van Riessen nog haar meerdere erkennen in Lamberink, die op de 500 meter tijdrit ruim twee tienden sneller was.

Van Riessen stapte in 2015 over van het langebaanschaatsen naar het baanwielrennen. Ze is sindsdien ieder jaar Nederlands kampioene op de sprint geworden. In totaal heeft ze nu vier titels op dit onderdeel.

Achtervolgingsgoud voor Pieters

Amy Pieters wist ook haar nationale titel met succes te verdedigen. In Apeldoorn werd met Loes Adegeest gestreden om het goud op de individuele achtervolging, waarin Pieters aan het langste eind trok. Marjolein van 't Geloof werd derde.

Wim Stroetinga pakte bij de mannen het goud op scratch, met Jan-Willem van Schip en Roy Eefting in het kielzog met respectievelijk een zilveren en een bronzen plak.

Opmerkelijk was de afwezigheid van Elis Ligtlee, die zich vlak voor het NK wegens ziekte afmeldde. Vandaag kondigde ze aan te stoppen als professioneel baanwielrenster.

STER Reclame