Het Tilburgse slachtoffer en de ravage na het ongeluk Etienne Zegers, Instagram

De familie van de 22-jarige Tilburgse vrouw die vorig jaar werd doodgereden door een spookrijder, is geschokt door een rapport over de toedracht van het ongeluk.

Het ongeluk gebeurde nadat de spookrijder, een Pool van 26, op de A73 door de Roertunnel was gereden. Rijkswaterstaat concludeert nu dat de tunnel waarschijnlijk afgesloten had kunnen worden, bijvoorbeeld door rode kruisen boven de weg, voordat de spookrijder hem binnenreed.

Direct na het verlaten van de Roertunnel botste hij frontaal op de auto van de vrouw. De Pool kwam ook om het leven.

Laten bezinken

De woordvoerder van de nabestaanden van de Tilburgse zegt tegen L1 dat de familie geschokt is en alles even moet laten bezinken.

Na het interne onderzoek van Rijkswaterstaat bekijkt ook de onafhankelijke Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) de toedracht van het ongeluk. Dat gebeurt op verzoek van minister Van Nieuwenhuizen, die vindt dat er nog veel vragen zijn. Bekeken wordt onder meer hoe de omstandigheden bij het ongeluk waren. Ook de inrichting van de weg en de verkeersborden worden in het onderzoek meegenomen.

Rijkswaterstaat wil niet inhoudelijk reageren om de OVV niet voor de voeten te lopen en "omdat het om een precaire en gevoelige zaak gaat".

STER reclame