Orange Pictures
NOS SportAangepast

Titelhouder Cross laat zich verrassen door Humphries op WK darts

Titelhouder Rob Cross is uitgeschakeld op het WK darts. Hij verloor in de achtste finales van debutant Luke Humphries: 2-4. Eerder op de avond plaatsten Dave Chisnall en Michael Smith zich wel bij de laatste acht.

Voor Cross leek er aanvankelijk niet veel aan de hand nadat hij de eerste twee sets won. Maar de pas 23-jarige Humphries knokte zich in de twee daaropvolgende sets knap terug tot 2-2.

Humphries rook bloed en Cross faalde op de dubbels in de vijfde set. Met 3-2 achter kon Cross zich niets meer permitteren. Maar de titelhouder vond de triples steeds moeizamer. Toernooiverrassing Humphries won vier sets op rij.

Uitslagen/programma avondpartijen 28 december

Uitslag Ronde
Ryan Searle - Michael Smith 1-4 Achtste finales
Jamie Lewis - Dave Chisnall 0-4 Achtste finales
Rob Cross - Luke Humphries 2-4 Achtste finales

Bully Boy

De als tiende geplaatste Smith versloeg zijn landgenoot Ryan Searle met 4-1. Chisnall had geen kind aan Jamie Lewis: 4-0.

Smith boog in de tweede en vijfde set een 2-0 achterstand om tegen Searle. In de beslissende legs gooide 'Bully Boy' uit met 130 en 106.

Door zijn zege staat Smith nu in de kwartfinales, een evenaring van zijn beste WK-prestatie in 2016. Toen verloor hij van Raymond van Barneveld.

  • Orange Pictures
  • Orange Pictures

Dave Chisnall, de nummer twaalf van de plaatsingslijst, had het gemakkelijk tegen Jamie Lewis. Lewis, vorig jaar nog verrassend halvefinalist, haalde nooit zijn vorm van voorgaande partijen. In de vierde set miste Lewis drie pijlen op de beslissende dubbel. De 3-0 achterstand kwam Lewis niet meer te boven en Chisnall won ook de vierde set met 3-1.

Net als Smith kwam ook Chisnall nooit voorbij de kwartfinales op het WK van de PDC. Bij de laatste acht treft Chisnall nu Gary Anderson. Anderson (4), Smith (10) en Michael van Gerwen (1) zijn de enige spelers uit de toptien in de kwartfinales.

Kwartfinales zaterdag 29 december

Wedstrijd Tijd
Nathan Aspinall (Eng) - Brendan Dolan (NIe) Vanaf 13.30 uur
Gary Anderson (Sch) - Dave Chisnall (Eng) Na Aspinall-Dolan
Michael Smith (Eng) - Luke Humphries (Eng) Vanaf 20.00 uur
MICHAEL VAN GERWEN - Ryan Joyce (Eng) Na Smith-Humphries

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl