Stanley Brard bij zijn afscheid in 2013 Pro Shots

Brard terug als hoofd jeugdopleiding Feyenoord

time icon

Stanley Brard keert na vijf jaar terug als hoofd jeugdopleiding van Feyenoord. De 60-jarige oud-speler was van 2005 tot 2013 ook al in die functie werkzaam bij de Rotterdammers. Hij volgt Richard Grootscholten op, van wie Feyenoord eerder dit jaar afscheid nam.

Onder het bewind van Brard braken onder anderen Tonny Vilhena, Jordy Clasie, Georginio Wijnaldum, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi door vanuit de jeugd. De opleiding van Feyenoord werd van 2011 tot en met 2014 vier keer op rij verkozen tot de beste van Nederland.

Stanley Brard ontvangt in 2011 de stimuleringsprijs jeugdopleiding betaald voetbal uit handen van Erik ten Hag Pro Shots

Brard koos in 2013 voor een buitenlands avontuur in Azerbeidzjan, waar hij hoofd jeugdopleiding werd bij Qäbälä, en ging daarna aan de slag als sportief directeur bij het Japanse Nagoya Grampus Eight. Damien Hertog werd Brards opvolger bij Feyenoord en in 2016 nam Grootscholten het stokje over. In november brak Feyenoord vanwege "een verschil van inzicht over het te voeren beleid" met Grootscholten.

"Doordat ik er nog veel mensen ken en Feyenoord en zeker de jeugdopleiding altijd ben blijven volgen, weet ik dat ik kom te werken met een uitstekende combinatie van ervaren trainers, oud-spelers en vakinhoudelijke specialisten", zegt Brard op de Feyenoord-site. "Met hen en met mijn kennis en ervaring gaan we er alles aan doen om de komende jaren nog meer spelers klaar te stomen voor Feyenoord 1."

Feyenoord 1983/1984, onderste rij rechts zit Stanley Brard, in het midden Johan Cruijff ANP

Voormalig linksback Brard was tussen 1976 en 1986 zelf actief bij Feyenoord en werd in 1984 aan de zijde van Johan Cruijff landskampioen met de Rotterdammers. Vervolgens speelde hij nog jaren bij RKC Waalwijk.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Brard in 2012 over opleiding Feyenoord: 'Onze lijn heeft vruchten afgeworpen'

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 Brard in 2009 over jeugdopleiding Feyenoord: 'Profopleiding heeft maar één doelstelling'

STER Reclame