Veldrijdster Vos voor zesde keer de sterkste in Heusden-Zolder

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Veldrijdster Vos voor zesde keer de sterkste in Heusden-Zolder
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Marianne Vos heeft in de veldrit in het Belgische Heusden-Zolder haar derde wereldbekerzege van dit seizoen geboekt. De leidster in het algemeen klassement was een seconde sneller dan Lucinda Brand.

Vos sloeg direct na de start een gaatje, maar nog in de eerste ronde kreeg ze gezelschap van Nederlands kampioene Brand, wereldkampioene Sanne Cant, Ceylin Alvarado en Nikki Brammeier.

Die laatste haakte snel af, waarna de drie Nederlandsen en de Belgische Cant lange tijd de kopgroep vormden. Vos zakte in de vierde ronde even weg door materiaalpech.

"Een rotmoment, ik mag de Nederlandse rensters die voor me reden wel bedanken", zei Vos na afloop. Dat waren Brand, Alvarado en Maud Kaptheijns. Zij hielden, in gezelschap van Cant, het tempo stabiel, zodat Vos weer kon aansluiten nadat zij haar ketting er op had gelegd. "Ik wist ook dat het nog ver genoeg was om terug te komen."

'Alles uit de kast gehaald'

Na een flinke inspanning wist ze het forse gat weer te dichten met de kopgroep, die inmiddels uit acht rensters bestond. Vos, Brand en Cant scheidden zich in de slotfase weer af, waarna Vos de beste benen had en voor de zesde keer zegevierde in Heusden-Zolder.

"Het was erop of eronder. Lucinda maakte een mooie move en ik wist dat ik in het technische gedeelte voor haar moest zitten. Ik heb alles uit de kast gehaald."

STER Reclame