Een luchtduel maar dan anders tussen Youssef El Jebli en Alexander Büttner

De Graafschap weet ook tegen Vitesse niet te winnen van elf man

De Graafschap en Vitesse hebben in een boeiende streekderby met 2-2 gelijkgespeeld. De thuisploeg slaagde er dus wederom niet in een eredivisieduel te winnen van elf man.

De Graafschap won dit seizoen drie keer, van Feyenoord (2-0), Willem II (2-1) en Excelsior (4-1). Alle drie die keren kreeg de tegenstander rood, Feyenoord en Willem II zelfs tweemaal.

Vitesse beëindigde de wedstrijd met elf spelers, bovenstaande in ogenschouw nemend mag het dan ook geen grote verrassing heten dat De Graafschap genoegen moest nemen met een punt.

Vrij uithalen voor Olijve en Ødegaard

Beide ploegen kregen genoeg kansen in Doetinchem, waarvan Vitesse de meeste. De schutters hadden hun vizier voor rust echter veelal niet op scherp staan, met uitzondering van Frank Olijve en Martin Ødegaard. Beiden konden ongehinderd uithalen en lieten die kans niet onbenut (1-1).

Furdjel Narsingh gaat op de schouders na zijn 2-1 voor De Graafschap

Ook in de tweede helft viel er genoeg te beleven op De Vijverberg. Furdjel Narsingh, prachtig diep gestuurd door Youssef El Jebli, bleef vrij voor Vitesse-doelman Eduardo koel en zette hekkensluiter De Graafschap op 2-1.

Het Arnhemse antwoord volgde al rap; Matús Bero soleerde vanaf de zijlijn naar binnen en vond de verre hoek (2-2).

Vitesse-aanvaller Bryan Linssen (lat) en De Graafschap-invaller Delano Burgzorg (stiftje naast) waren in de slotfase het dichtste bij de winnende treffer voor hun club. Maar gescoord werd er niet meer.