Artiest El Khayati is zelfverzekerd: 'Bij de topdrie kom ik tot mijn recht'

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Straatvoetballer El Khayati is ADO ontgroeid

Misschien dat Abdenasser El Khayati vanmiddag na de thuiswedstrijd tegen Feyenoord even goed om zich heen moet kijken in het ADO-stadion. De middenvelder is eigenlijk te goed om nog veel langer het groen en geel te dragen.

"Als er in de winterstop iets moois komt, moet ik daar sowieso naar luisteren." Een paar weken voor zijn dertigste verjaardag maakt de Rotterdammer geen geheim van zijn wens om te vertrekken. "Ik moet op de juiste trein stappen."

ADO Den Haag 🔰
@ADODenHaag
🙈 Oei!
4 maanden geleden

Als dat in de winterstop al gebeurt, zal niemand het hem kwalijk nemen. El Khayati is hard op weg om zijn prestatie van vorig jaar in het ADO-tricot (elf goals en elf assists) te overtreffen. Halverwege dit seizoen staat hij al op tien goals en vijf assists.

Over zijn klasse bestaat geen twijfel: El Khayati is een artiest. Hij kan alleen maar 'mooi' voetballen en beschikt over de zeldzame kwaliteit om de bal uit stand en vanuit een onmogelijke hoek in het doel te plaatsen. Kijk alleen al naar zijn treffers tegen Excelsior dit seizoen en zijn 'zaalvoetbalgoal' van vorig jaar tegen Sparta.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

El Khayati: 'Bij de topdrie kom ik wel tot mijn recht'

Dat hij nog bij ADO rondloopt, is dus opmerkelijk. Een financiële klapper had hij allang kunnen maken. De rasvoetballer die vier jaar geleden nog bijkluste in de Rotterdamse haven, liet aanbiedingen uit Oekraïne en het Midden-Oosten lopen. "Misschien een risico op mijn leeftijd, maar ik vertrouw erop dat het straks wel goedkomt."

Een trein richting het financieel aantrekkelijke Midden-Oosten ziet hij namelijk niet echt zitten. De stations in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam spreken hem meer aan. "Ajax, PSV of Feyenoord? Ik zou daar wel tot mijn recht komen", klinkt het zelfverzekerd.

Topscorerslijst

El Khayati wijst naar de topscorerslijst, waarop hij de derde plaats deelt met Hakim Ziyech en Hirving Lozano. "Het is juist knap dat je als speler van ADO concurreert met spelers van Ajax en PSV. Daar krijg je tien kansen, ik krijg er maar twee. En één daarvan móét er dan in."

"En als je bij ADO al goed presteert, dan kan het bij een club die negen van de tien wedstrijden dicteert, alleen maar meevallen."

Abdenasser El Khayati scoorde dit seizoen in één wedstrijd vier keer tegen Excelsior ANP

El Khayati weet wel hoe hij zichzelf moet verkopen. Bij vlagen heeft het interview dan ook meer weg van een sollicitatiegesprek. Ook als het gaat over zijn relatief hoge leeftijd. "Ik ben superfit en bijna nooit geblesseerd. Ik heb alleen af en toe wat kleine pijntjes."

Voor clubs die toch twijfelen, maakt hij weer de vergelijking met auto's, zoals hij dat vorig jaar ook al eens deed. "Stel, je kunt kiezen tussen een auto uit 2017 met honderdduizend kilometers op de teller of eentje uit 2007 met slechts tienduizend gereden kilometers. Ik zou die uit 2007 kiezen."

Afscheidsspeech

Als clubs nog niet overtuigd zijn, moeten ze vanmiddag maar kijken naar het duel van ADO Den Haag met Feyenoord. Vorige maand scoorde El Khayati in de beker (5-1 verlies) nog een weergaloze goal tegen de Rotterdammers. Nog zo'n treffer vanmiddag en ze kunnen in Den Haag alvast beginnen met het schrijven van een afscheidsspeech.

De aftrap bij ADO Den Haag-Feyenoord is vanmiddag om 14.30 uur. Het duel is live te volgen via Langs de Lijn op NPO Radio 1 en het liveblog op NOS.nl. De samenvatting wordt vanaf 19.00 uur uitgezonden in Studio Sport op NPO 1.

STER Reclame