Op bezoek bij international Marten de Roon in Bergamo Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

In de schaduw van de alom bewierookte Frenkie de Jong en blikvangers als Memphis Depay en Virgil van Dijk heeft Marten de Roon de afgelopen maanden bijna ongemerkt een basisplaats veroverd in het Nederlands elftal.

Bondscoach Ronald Koeman liet de defensieve middenvelder van het Italiaanse Atalanta Bergamo steevast de volle negentig minuten meedoen in de laatste drie Nations League-wedstrijden, tegen Duitsland (twee keer) en Frankrijk.

Geluk gehad met Koeman

In totaal speelde hij al zes interlands onder Koeman, waar diens voorganger Dick Advocaat De Roon links liet liggen. De Roon prijst zich dan ook gelukkig met de huidige bondscoach.

Marten de Roon speelde acht interlands voor Oranje, waarvan zes onder Ronald Koeman ANP

"Ik heb wel geluk gehad dat Koeman bondscoach werd, ja. Ik was in ieder geval blij dat hij het werd. Hij heeft tegen Atalanta gespeeld als trainer van Everton, een wedstrijd waarin wij fantastisch speelden en met 3-0 wonnen. Ik denk dat hij dat heeft onthouden."

Kippenvelmoment

Koeman vindt dat zijn internationals trots moeten zijn als ze geselecteerd worden voor Oranje; wat dat betreft is De Roon een speler naar zijn hart. De 27-jarige middenvelder vindt het een eer om voor zijn land uit te komen.

De Roon: "Mijn kippenvelmoment was al toen ik voor het eerst met het Nederlands elftal meeging en op de bank het volkslied hoorde. Dan kan je bijna wel... Nou ja, ik wil niet emotioneel doen, maar dan gaat er wel een rilling door je lijf."

Vroeger stond ik altijd voor de tv met mijn hand op de borst het Wilhelmus mee te zingen

International Marten de Roon

Weer dat kleine jochie

De eerste keer dat De Roon het volkslied hoorde terwijl hij als basisspeler klaarstond op het veld, was zo mogelijk nog mooier.

"Vroeger stond ik altijd voor de televisie met mijn hand op de borst het Wilhelmus mee te zingen. Als je dat dan in het echt op het veld staat te doen, voel je je weer dat kleine jochie."

Marten de Roon bij Atalanta Pro Shots

STER reclame