Marco van Basten in dienst bij de FIFA AFP

Zo vlak voor Kerst staat de laatste speeldag van de eredivisie in 2018 op de kalender. PSV werd gisteren 'herfstkampioen'. Blijft Ajax in het spoor?

De Amsterdammers beginnen om 12.15 uur aan de immer lastige uitwedstrijd bij FC Utrecht. Later op de middag volgen ADO Den Haag-Feyenoord (14.30 uur), De Graafschap-Vitesse (14.30 uur) en FC Emmen-Willem II (16.45 uur).

Alle duels zijn te volgen in een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app of via flitsen in Langs de Lijn op NPO Radio 1.

NOS

Samenvattingen van de wedstrijden zijn te zien in Studio Sport Eredivisie (19.00 uur, NPO 1) en in Studio Voetbal (22.06 uur, NPO 1) bespreekt Tom Egbers de afgelopen voetbalweek met Marco van Basten, Pierre van Hooijdonk, Jevgeni Levtsjenko en Arno Vermeulen.

Van Basten stopte eind oktober als Chief Officer for Technical Development bij de wereldvoetbalbond FIFA.

Beide uitzendingen zijn ook te zien op NOS.nl en in de NOS-app.

Werelbeker Namen

Voor de veldrijders begint met de wereldbekerwedstrijd in Namen een drukke week: tot en met Nieuwjaarsdag staan er niet minder dan zes crossen op het programma. Op de Citadel in Namen verdedigt Toon Aerts zijn leiderstrui in de wereldbeker.

Vorig jaar was Wout van Aert daar de beste, maar de vraag is of hij en Aerts nu wel opgewassen zijn tegen de man in vorm Mathieu van der Poel. Bij de vrouwen rekent Nederland op Denise Betsema, Lucinda Brand, Annemarie Worst en WB-leidster Marianne Vos.

Betsema, fietsende mama van Texel

De wedstrijden van de mannen en vrouwen zijn live te zien tijdens de reguliere uitzending van Studio Sport (vanaf 13.10 uur op NPO 1), op NOS.nl en via de NOS-app.

En verder...

In de middaguitzending van Studio Sport een reportage over 'cross-mama' Denise Betsema en een terugblik op het afgelopen voetbaljaar, waarin Joep Schreuder de dialoog aangaat met Guus Hiddink, Dick Advocaat en Leo Beenhakker.

Hiddink, Advocaat en Beenhakker blikken terug op 2018

Tijdens de avonduitzending van Studio Sport is er een reportage te zien met darter Michael van Gerwen, die op jacht is naar een nieuwe wereldtitel. Ook international van het Nederlands elftal Marten de Roon en wereldkampioen wielrennen Anna van der Breggen passeren de revue.

Bij Langs de Lijn op NPO Radio 1 is er nog meer aandacht voor het WK darts, waar Vincent van der Voort in actie komt tijdens de derde ronde (13.45 uur).

Naast het voetbal en veldrijden komen het open Nederlands kampioenschap zwemmen en de hoogtepunten van het voetbaljaar voorbij.

Uitzendingen

13.10 uur Studio Sport (met live veldrijden) NPO 1, NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
18.12 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Studio Sport Eredvisie NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.06 uur Studio Voetbal NPO 1, NOS.nl en NOS-app

STER reclame