Jermaine Wattimena baalt
NOS Sport

Wattimena na thriller klaar op WK, Van Gerwen door

Jermaine Wattimena heeft op het WK darts in het Londense Alexandra Palace net niet kunnen stunten. De Gelderlander joeg tweevoudig kampioen Gary Anderson de stuipen op het lijf, maar de Schot won de derderondepartij met 4-3.

Wattimena leek bij een 3-1 achterstand in sets al in de touwen te hangen, maar maakte er alsnog een thriller van. Hij pakte de vierde set, overleefde een set later vier matchdarts en kwam langszij.

'The Machine Gun', die tot drie keer toe een 170-finish op een haar miste, nam in de zevende set zelfs een 2-0 voorsprong en miste één matchdart op de bullseye. De nummer vier van de wereld Anderson herpakte zich vervolgens net op tijd.

Van Gerwen naar laatste zestien

Michael van Gerwen plaatste zich later op de avond wel voor de achtste finales. De nummer één van de wereld en favoriet voor de wereldtitel ontdeed zich in de derde ronde van de Duitser Max Hopp: 4-1. Van Gerwen pakte de eerste drie sets allemaal op overtuigende wijze, maar begon daarna even te haperen.

Hopp pakte de vierde set met 3-0 en liep in de vijfde uit naar 2-0 in legs. Verder liet Van Gerwen het echter niet komen. In de achtste finale treft 'Mighty Mike' de winnaar van de partij tussen de Engelsman Adrian Lewis en Darius Labanauskas, de Litouwer die Raymond van Barneveld verraste in de tweede ronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl