Brandley Kuwas heeft gescoord tegen Excelsior en wil dat weten ANP

Heracles Almelo heeft de uitstekende eerste seizoenshelft onder de Duitse trainer Frank Wormuth afgesloten met een 3-0 zege op Excelsior. De Tukkers verzamelden 26 punten en stijgen daardoor - in ieder geval voor even - naar de vijfde plaats in de eredivisie.

De goede klassering van Heracles is vooral te danken aan een uitstekende start en een prima vorm in thuiswedstrijden. De laatste uitzege van Heracles was namelijk op 16 september (3-5 tegen Heerenveen) en in de laatste acht duels had Heracles maar een keer gewonnen.

Kansen Excelsior

Nadat Elías Már Ómarsson namens Excelsior twee vrijwel - identieke - opgelegde kansen onbenut had gelaten, leverde de eerste grote kans van Heracles meteen een treffer op.

Kristoffer Peterson werd in de diepte gevonden door Brandley Kuwas en de topscorer van de Tukkers schoot de bal koel langs Excelsior-doelman Alessandro Damen.

Op slag van rust mocht Kuwas de trekker overhalen na een prachtige combinatie met Lerin Duarte.

Osman scoort en pakt geel

Na rust maakte Mo Osman er op aangeven van Kuwas met een bekeken schot ook nog 3-0 van. Kort daarna kreeg Osman nog een gele kaart, waardoor hij geschorst is voor het eerstvolgende duel.

Brandley Kuwas, Mo Osman en Lerin Duarte vieren een treffer tegen Excelsior ANP

Daar zal niemand rouwig om zijn in Almelo, want de Syriër zou die wedstrijd toch al missen omdat hij met zijn land meedoet aan de Azië Cup in de Verenigde Arabische Emiraten.

Genadig

In het restant van het duel had Heracles de score nog veel hoger kunnen opvoeren, maar de ploeg was voor het doel genadig voor het bijzonder matige Excelsior.

De Rotterdammers staan slechts één puntje boven NAC Breda, de nummer 17 van de eredivisie.

Statistieken

STER reclame