Kakhi Jordania kijkt toe vanaf de tribune
NOS Voetbal

Jordania junior ziet Den Bosch winterkampioen worden

FC Den Bosch gaat als koploper van de eerste divisie de winterstop in. Dankzij een 2-0 thuiszege op Roda JC neemt het de koppositie weer over van Go Ahead Eagles.

Bovendien heeft de ploeg van trainer Wil Boessen nu de beste papieren om zich na de winterstop te verzekeren van de tweede periodetitel.

Vorig seizoen eindigde FC Den Bosch nog als 11de in de eerste divisie en greep daardoor naast deelname aan de play-offs om een plek in de eredivisie. Maar sinds de club in juli werd overgenomen door Kakhi Jordania - de zoon van voormalig Vitesse-voorzitter MErab Jordania - is alles anders in De Bosch.

Halverwege de competitie heeft de club al 40 punten verzameld, slechts 7 punten minder dan in het complete vorige seizoen.

Hoofdrol Juve-huurling

Tegen Roda JC, dat woensdag in de beker pas na strafschoppen verloor van Ajax, stond vooral de tweede periodetitel op het spel. De Limburgers kregen halverwege de eerste helft een kans via topscorer Mario Engels.

Even later zette Sven Blummel Den Bosch op 1-0. Na een actie van Juventus-huurling Stefano Beltrame kreeg hij de bal voor zijn voeten en hij aarzelde niet.

Stefano Beltrame en trainer Wil Boessen vieren de zege op Roda JC

Gyliano van Velzen was vervolgens dicht bij de 1-1, maar ook de 2-0 hing in de lucht: Den Bosch-aanvaller Luuk Brouwers raakte de paal.

Die tweede treffer viel een kwartier na de pauze alsnog: Beltrame werd neergehaald en benutte de penalty vervolgens zelf.

Stand bovenin de Keuken Kampioen Divisie

Club Duels-Punten Doelsaldo
1. FC Den Bosch 19-40 33-19 (+14)
2. Go Ahead Eagles 19-39 34-19 (+15)
3. Sparta Rotterdam 19-38 38-18 (+20)
4. FC Twente 19-38 36-22 (+14)
5. TOP Oss 19-34 26-17 (+9)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl