Michal Sadílek en Luuk de Jong na de 2-1 tegen AZ

PSV als koploper de feestdagen in, na zege op AZ

PSV is de winterkampioen van de eredivisie. De club uit Eindhoven sluit de eerste helft van het seizoen af met een thuiszege op AZ (3-1). Maar daar zag het lange tijd niet naar uit.

AZ startte gretiger, was de baas op het middenveld en kwam verdiend op voorsprong. Na balverlies van Érick Gutiérrez schoot Mats Seuntjens van afstand knap raak.

Kort voor rust kwam PSV langszij via Steven Bergwijn, die na een door doelman Marco Bizot gekeerd schot van Hirving Lozano knap scoorde in de rebound.

AZ komt op voorsprong tegen PSV

Na de intikker van de Tsjech Michal Sadílek (19), die na een half uur Gastón Pereiro verving, nam PSV kort na rust de regie over. AZ-doelman Bizot keerde een schot van Bergwijn en na een schot van Fredrik Midtsjø aan de andere kant op de lat ook de inzet van Angelino.

Na de 3-1 van Lozano (penalty) had AZ opnieuw pech, toen ook Bjørn Johnsen de lat raakte.

Voor wat het waard is: PSV won de landstitel in vijftien van de 21 voorgaande seizoenen waarin de club het kalenderjaar afsloot als koploper. Ajax kan weer op twee punten komen als de Amsterdammers zondag winnen bij FC Utrecht.