Real Madrid oppermachtig: derde wereldtitel op rij Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Real Madrid heeft voor de derde keer op rij de wereldtitel voor clubs in de wacht gesleept. In de finale werd Al Ain uit gastland de Verenigde Arabische Emiraten met 4-1 aan de kant gezet.

Al Ain, dat in de halve finales River Plate verrassend had verslagen, kreeg de eerste kans via Husain El Shahat, wiens inzet nog net kon worden gekeerd door Sergio Ramos.

Een minuut later was het aan de andere kant wel raak: Luka Modric, wereldvoetballer van het jaar, schoot van twintig meter raak.

Modric schiet Real Madrid fraai op 1-0 tegen Al Ain Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Real stapelde daarna kans op kans. Zo tikte Lucas Vázquez naast, schoot Karim Benzema over en keerde doelman Khalid Eisa de kopbal van Gareth Bale. Eisa stopte ook knap een prachtige volley van Modric uit een hoekschop.

Fraaie dropkick Llorente

Real, ook toernooiwinnaar in 2014, was direct na de pauze weer gevaarlijk: Bale met een omhaal (redding Eisa) en Benzema met een volley (net naast). Ook toen Benzema een kwartier na rust op aangeven van Modric uithaalde, stond Eisa zijn mannetje.

Maar op de dropkick van Marcos Llorente van een meter of 20 bleek ook Eisa geen antwoord te hebben.

Het vermoeid ogende Al Ain, dat dit WK twee duels meer speelde dan het pas in de halve finales ingestroomde Real, kwam amper meer in het stuk voor. Met een krachtige kopbal uit een corner gooide Ramos het ongelijke duel in de 78ste minuut definitief in het slot.

Vlak voor tijd redde de Japanner Tsukasa Shiotani met een fraaie kopbal nog wel de eer voor Al Ain, waarna het slotakkoord werd verzorgd door Yahia Nader, die in blessuretijd de bal in eigen doel tikte voor de 4-1 eindstand.

River Plate derde na zege in troostfinale

River Plate legde eerder op de dag beslag op de derde plaats. De kampioen van Zuid-Amerika versloeg Kashima Antlers in de troostfinale in Abu Dhabi met 4-0.

River Plate verslaat Kashima Antlers in troostfinale WK clubteams Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Argentijnen kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong via Bruno Zuculini. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd liep River Plate weg bij de Japanners. Invaller Gonzalo Martinez scoorde twee keer, Rafael Santos Borré benutte een strafschop.

Voor Martinez was het zijn laatste wedstrijd in het shirt voor River Plate. De 25-jarige spelmaker en Argentijns international verhuist voor zo'n 15 miljoen euro naar Atlanta United, waar komend seizoen Frank de Boer waarschijnlijk aan het roer staat.

STER reclame