Teun de Nooijer in 2013 Pro shots

Teun de Nooijer is bezig aan zijn laatste seizoen als hoofdcoach van de hockeysters van Bloemendaal. Dat hebben de club en de oud-international in overleg besloten.

De Nooijer begon vier jaar geleden als assistent van Jorge Nolte bij de dames van Bloemendaal en is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen als hoofdcoach. Bloemendaal staat in de hoofdklasse na dertien duels tiende en weet maar twee ploegen onder zich.

Clubicoon

De Nooijer geldt als een van de beste hockeyers ooit. Hij speelde 453 interlands, waarin hij 214 keer wist te scoren. Met Oranje pakte hij op de Olympische Spelen van Atlanta (1996) en Sydney (2000) de gouden medaille.

In totaal kwam hij twintig seizoenen uit in de hoofdklasse hockey. Dat deed hij uitsluitend in het shirt van Bloemendaal, waarmee hij negen keer de landstitel pakte. Het clubicoon kondigde in 2013 op 37-jarige leeftijd zijn afscheid aan als hockeyprof.

Daarna werd hij teammanager bij voetbalclub AZ, om een jaar later terug te keren bij Bloemendaal in de rol van assistent-coach bij de vrouwen. In 2016 maakte hij dus promotie, met een negende plek in de competitie van 2017-2018 als beste resultaat.

STER reclame