Naomi Pattiwael

Vrouwen PSV winnen topper en zijn al 13 eredivisieduels ongeslagen

De PSV-trein stoomt ook in de eredivisie voor vrouwen stevig door. De koploper won op bezoek bij ADO Den Haag met 1-2, waardoor de ongeslagen reeks verlengd werd tot dertien competitiewedstrijden.

PSV ging alleen op de eerste speeldag onderuit, op bezoek bij FC Twente. Sindsdien werd twaalf keer gewonnen en eenmaal gelijkgespeeld, thuis tegen datzelfde Twente.

Naomi Pattiwael bezorgde de Eindhovense ploeg tegen ADO halverwege de eerste helft een 0-1 voorsprong. Twintig minuten na rust verdubbelde Jeslynn Kuijpers de marge, waarna ADO-aanvaller Pia Rijsdijk nog iets terugdeed en de 1-2 scoorde. Daar bleef het bij.

Uitslagen vrijdag 21 december

ADO Den Haag-PSV 1-2
PEC Zwolle-Achilles'29 10-0
FC Twente-Excelsior/Barendrecht 6-1
VV Alkmaar-sc Heerenveen 0-7

Nummer twee FC Twente hield het gat met PSV op vier punten. De Enschedeërs waren in eigen huis veel te sterk voor de ploeg van Excelsior/Barendrecht: 6-1. Halverwege de wedstrijd stond het al 4-0.

PEC Zwolle zette thuis een monsterscore neer tegen Achilles'29. Het duel eindigde in maar liefst 10-0. Bij rust stond het al 6-0 dankzij Rebecca Doejaaren (2 treffers), Bonita Theunissen, Maxime Bennink, Babiche Roof en Jeslin Niens.

In de tweede helft scoorden Doejaaren en Roof allebei nog twee keer en zorgden zo voor de dubbele cijfers.