Jermaine Wattimena
NOS SportAangepast

Wattimena mag zich meten met Anderson, King vloert Dekker

Jermaine Wattimena mag zijn klasse gaan tonen tegen dartsgrootheid Gary Anderson. Wattimena doorstond zijn tweederondepartij op het WK tegen Michael Barnard zonder problemen (3-0) en stuit nu op de Schot, die als een van de favorieten voor de eindzege geldt.

Dat Wattimena, nummer 29 van de wereld, geen moeite had met Barnard mag een kleine verrassing heten. De 30-jarige Gelderlander wordt vanwege zijn snelle stijl van gooien ook wel 'the Machine Gun' genoemd terwijl zijn Engelse opponent juist alle tijd neemt. In het verleden had Wattimena het vaak moeilijk tegen langzaam gooiende darters.

Hoewel Wattimena moeite had met uitgooien kwam zijn zege niet in gevaar en schaarde hij zich voor het tweede jaar op rij bij de laatste 32 in Londen. Anderson, die in de derde ronde dus de volgende horde vormt, staat vierde op de wereldranglijst en won het WK in 2015 en 2016.

Jan Dekker slaagde er donderdagavond niet in de derde ronde te bereiken. Hij moest in een spannende driesetter zijn meerdere erkennen in Mervyn King. Het werd 3-2. Dekker kwam na een 2-0 achterstand nog terug tot 2-2.

De 28-jarige Dekker, in de eerste ronde nog wel te sterk voor Lisa Ashton, bleef in de eerste twee sets ver verwijderd van zijn normale niveau. 'Doubledekker' stond er in de derde set wel toen hij in de beslissende leg onder grote druk met twee pijlen een score van 100 uitgooide.

Achtste matchdart

De 24 jaar oudere King verzuimde in de vierde set tot zes keer toe de wedstrijd uit te gooien. Dekker profiteerde en sleepte er een beslissende set uit.

King besliste de wedstrijd pas met zijn achtste matchdart en verzekerde zich zo van een duel in de derde ronde met de Noord-Ier Brendan Dolan.

Uitslagen & programma 20 december

Jermaine Wattimena (Ned) Michael Barnard (Eng) 3-0
Alan Norris (Eng) Steve Lennon (Ier) 3-2
Stephen Bunting (Eng) Luke Humphries (Eng) 1-3
Steve Beaton (Eng) Chris Dobey (Eng) 0-3
Cristo Reyes (Spa) Rowby-John Rodriguez (Oos) 3-2
Mervyn King (Eng) Jan Dekker (Ned) 3-2
Adrian Lewis (Eng, 16) Ted Evetts (Eng) 3-0
Mensur Suljovic (Oos, 7) Ryan Searle (Eng) 1-3

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl