ANP

Goedemorgen! Vladimir Poetin heeft vandaag zijn jaarlijkse urenlange persconferentie en de rechter doet uitspraak in de 'dug-out zaak'.

Het is vandaag grotendeels bewolkt en er vallen meerdere buien. Het wordt ongeveer 7 tot 9 graden en de zuid- tot zuidwestenwind wordt matig tot krachtig. Later in de middag en 's avonds gaat het langere tijd regenen.

WEERPLAZA

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De rechter doet uitspraak in de zaak van de dug-out die in 2014 instortte nadat kinderen erop waren geklommen. Een meisje van 10 kwam om. Het OM stelt de voetbalclub aansprakelijk.
  • Hoe staat ervoor met de krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt? Het UWV komt met nieuwe cijfers.
  • President Vladimir Poetin heeft vandaag zijn jaarlijkse persconferentie, er zijn ongeveer 1700 journalisten aangemeld.

Wat heb je gemist?

Het meisje uit Rotterdam dat dinsdag bij haar school werd doodgeschoten, kreeg een week eerder een foto van haar ex-vriend waarop hij poseert met twee vuurwapens in de hand. De verdachte, Bekir E., werd na de moord aangehouden. Hij zit nog steeds vast.

Een van de vuurwapens die op de foto te zien zijn, zou bij de arrestatie van E. in zijn auto gevonden zijn, vertellen bronnen aan De Telegraaf.

Ander nieuws uit de nacht:

  • De medische zorg in kleine woonvormen voor ouderen laat vaak te wensen over. Het personeel heeft te weinig kennis over medische problemen en er zijn niet altijd genoeg activiteiten en goede hulpmiddelen voor de bewoners.
  • John de Mol komt volgend jaar met een eigen nieuwsvoorziening op radio, tv en vooral online. Met een nieuws-app wil hij de concurrentie aangaan met kranten, omroepen en NU.nl.
  • Gisteravond is op de Londense luchthaven Gatwick het vliegverkeer stilgelegd nadat twee drones boven de start- en landingsbaan vlogen. Meer dan twintig vluchten zijn omgeleid. Passagiers kunnen vanochtend ook nog hinder ondervinden.

En dan nog even dit:

Suzanne Schulting werd gisteravond gekozen tot Sportvrouw van het Jaar. De 21-jarige veroverde als eerste Nederlandse shorttracker ooit een gouden medaille op de Olympische Spelen.

Schulting houdt het niet droog tijdens haar emotionele speech waarin ze onder anderen haar ouders bedankt: "Ik ben soms heel vervelend geweest, maar uiteindelijk is het toch allemaal nog goed gekomen."

Suzanne Schulting overmand door emoties Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Fijne dag!

STER reclame