Ole Gunnar Solskjaer als trainer van Cardiff City
NOS VoetbalAangepast

Man United stelt Solskjaer aan als tijdelijke opvolger Mourinho

Ole Gunnar Solskjaer is voor de rest van het seizoen aangesteld als interim-trainer van Manchester United. De Noor volgt bij de Engelse club de ontslagen José Mourinho op.

Michael Carrick en Kieran McKenna gaan Solskjaer als assistent bijstaan. Manchester United gaat de komende maanden op zoek naar een trainer die vanaf volgend seizoen aan het roer moet staan.

Onbedoeld

Het nieuws over Solskjaer kwam eerder onbedoeld naar buiten. Manchester United plaatste een video van de aankondiging van Solskjaer op de website, maar verwijderde die even later weer.

Het was een video van de winnende goal van Solskjaer in de Champions League-finale tegen Bayern München in 1999. "Solskjaer wordt onze interim-manager, twintig seizoenen na de Treble en na dat doelpunt in Camp Nou", stond er als begeleidende tekst bij.

De Noorse premier Erna Solberg reageerde direct op de video. Op Twitter schreef ze: "Geweldige dag voor het Noorse voetbal, veel succes met het leiden van The Red Devils." Even later werd die tweet verwijderd.

11 seizoenen, 146 goals

Solskjaer speelde tussen 1996 en 2007 11 seizoenen voor Manchester United en scoorde daarin 146 keer. Hij komt over van Molde FK, een club uit zijn geboorteland. United huurt Solskjaer tot de zomer, daarna keert de Noor terug bij Molde. Onlangs verlengde hij zijn contract bij de Noorse topclub tot 2021.

In de periode 2008-2010 was hij al werkzaam in de technische staf van Manchester United, als trainer van het tweede elftal. En in 2014 was hij een half jaar de hoofdtrainer van Cardiff City, waarmee hij degradeerde uit de Premier League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl