15.000 euro tipgeld voor Brabantse cold case zwangere vrouw

Mariët Peters Politie

De politie looft een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de dader van de moord op Mariët Peters uit Sint Hubert. De destijds zwangere vrouw werd in 1992 om het leven gebracht en de politie hoopt dat mensen die meer weten nu wel willen praten, schrijft Omroep Brabant.

De toen 26-jarige Mariët Peters werd op 24 december in haar huis gewurgd en later die dag door haar man gevonden. Er werden destijds geen dader of daders aangehouden. De belangrijkste aanwijzingen zijn een witte Ford Transit die in Peters' straat is gezien en een voetafdruk van een Adidas-sportschoen.

De politie denkt niet dat de dader of daders het op Mariët Peters gemunt hadden. "We denken dat het om een uit de hand gelopen inbraak gaat", zei woordvoerder Willem van Hooijdonk in het tv-programma Opsporing Verzocht, waar de cold case werd besproken. "Waarom er zo veel geweld is gebruikt, is ons ook een raadsel."

Kerstmis is voor ons nooit meer zoals het voorheen was.

Zus Mariët Peters

"Dat moet toch op je geweten drukken, dat deze jonge vrouw en haar kind om het leven zijn gebracht. Alle informatie is welkom", zei Van Hooijdonk. "Ook zulke oude moorden kunnen nog worden opgelost."

In de uitzending van Opsporing Verzocht kwam ook de zus van Peters aan het woord: "Na bijna 26 jaar willen wij als nabestaanden eindelijk weten wat er gebeurd is. Kerstmis is voor ons nooit meer zoals het voorheen was."

Peters' weduwnaar Bart is nog steeds emotioneel als hij over de bewuste dag vertelt: "Alles is weg, in één keer. Ik heb haar zelf gevonden, dat beeld... hoe kunnen ze iemand zo achterlaten? Wie kan zoiets doen? Waarom? Waarom? Waarom?"

Dit is een artikel van

STER Reclame