Oud-PSV'er Berg en Al Ain verrassen River Plate in halve finale WK clubs

Al Ain op WK voor clubteams via strafschoppen langs River Plate

De finale van het WK voor clubs kent dit jaar in ieder geval één verrassende naam. Al Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) versloeg dinsdag River Plate via strafschoppen na een 2-2 eindstand.

Al Ain, dat als gastheer was toegelaten tot het toernooi, kwam al na drie minuten op voorsprong door een kopbal van voormalig PSV- en FC Groningen-spits Marcus Berg.

Nadat Rafael Santos Borre (twee goals) orde op zaken had gesteld voor River Plate en Caio voor Al Ain de gelijkmaker had gemaakt, miste Gonzalo Martínez namens River een penalty. Na verlenging stond het nog steeds 2-2 en moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Al Ain was soeverein, maar Enzo Pérez miste voor River Plate, de kersverse winnaar van de Zuid-Amerikaanse Champions League. Zijn inzet was zwak en gemakkelijk te keren voor Al Ain-doelman Khalid Eisa.

Dolle vreugde bij Al Ain na het bereiken van de finale van het WK clubs

Real Madrid live bij de NOS

Al Ain treft in de finale mogelijk Real Madrid, de kampioen van Europa. Dat speelt woensdag in Abu Dhabi zijn halve finale op het WK voor clubs tegen het Japansa Kashima Antlers.

Dat duel is vanaf 17.25 uur live te zien op NPO 2, NOS.nl en in de NOS-app. De finale op zaterdag wordt ook rechtstreeks uitgezonden door de NOS.