Li Jiao
NOS Sport

Li Jiao als vrouwenbondscoach terug bij tafeltennisbond

Eerder dit jaar maakte oud-tafeltennisster Li Jiao bekend te stoppen als bondscoach bij de Nederlandse Tafeltennisbond om meer tijd met haar familie door te kunnen brengen in China. Per 1 januari 2019 keert ze echter terug, in een nieuwe functie. In aanloop naar de Olympische Spelen van Tokio in 2020 zal ze de rol van damesbondscoach gaan vervullen.

Li Jiao werd de afgelopen maanden vervangen door Chen Zhibin. Hij blijft bij de Nederlandse ploeg betrokken als trainer.

"Er is een goede planning richting Tokio gemaakt die voor Li Jiao in haar nieuwe rol beter te combineren valt met haar privéleven", aldus de tafeltennisbond die ook wijst op de verandering van taken. "Li Jiao was hoofdbondscoach, een functie met veel meer taken en verantwoordelijkheden dan alleen de damesbondscoach."

Waar Chen een stapje terug doet en zich zal richten op het vervullen van de trainingen, zal Li zich vooral richten op de grote toernooien. Daardoor is het voor haar niet nodig om weer in Nederland te gaan wonen. Haar basis zal nog steeds in Azië blijven en vanuit daar zal ze invliegen naar de verschillende wedstrijden.

'Ik heb het gemist'

Li kijkt uit naar haar rentree bij de Nederlandse Tafeltennisbond, zo laat ze weten vanuit China. "Ik ben een enorme tafeltennisliefhebster en ik heb het bondscoachschap gemist. Met veel enthousiasme ga ik vanaf januari weer aan de slag om met het team toe te werken naar de Olympische Spelen."

De geboren Chinese schreef onder Nederlandse vlag vele titels op haar naam. Zo werd ze tweevoudig Europees Kampioene (enkel) en won ze vier keer de Europese Top-12.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl