'Megatalent' Van Aert al in maart wielrenner van Jumbo

time icon

Wielrenner Wout van Aert gaat al per 1 maart 2019 voor Jumbo-Visma rijden. De 24-jarige Belgische wereldkampioen veldrijden, die net als Mathieu van der Poel ook ambities heeft op de weg, heeft een driejarig contract getekend bij de Nederlandse WorldTourploeg.

Team Jumbo-Visma cycling
@JumboVismaRoad
.@WoutvanAert vanaf maart in dienst Team Jumbo-Visma 🇳🇱📝 https://t.co/NPf0sJhPSn @WoutvanAert joins Team Jumbo-Visma from March 2019 🇬🇧📝 https://t.co/PxnFVVNzlC
6 maanden geleden

Van Aert had zijn jawoord al gegeven aan Jumbo, maar zou pas 1 januari 2020 in dienst treden. De Belg reed sinds september echter als onafhankelijk renner rond nadat hij zijn contract bij Veranda's Willems-Crelan had verscheurd vanwege een conflict over de fusie met Roompot.

Bij Jumbo hoopt Van Aert een voorname rol in de voorjaarsklassiekers te gaan spelen. Hij eindigde dit jaar al knap als derde in Strade Bianchi en de wegwedstrijd bij het EK. In de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix kwam hij respectievelijk als negende en dertiende over de streep.

Niet Mathieu van der Poel, maar Wout van Aert werd eerder dit jaar wereldkampioen veldrijden ANP

Van Aert is gisteren naar Spanje gevlogen om aan te sluiten bij de training van Jumbo-Visma: "Het voelt goed dat ik de stap naar de WorldTour kan maken, want ik denk dat ik mezelf op dat niveau nog veel kan ontwikkelen."

Megatalent

"Alles is sneller gegaan en we kunnen hem al eerder verwelkomen in onze ploeg", zegt manager Richard Plugge. "Dat is heel mooi nieuws voor het team, want wij worden sterker. Hij is een megatalent en we hopen hem te ontwikkelen tot de klassieke topper die we allemaal in hem zien."

STER Reclame