Raymond van Barneveld Pro Shots/Action Images

Ontluisterende aftocht Van Barneveld bij WK darts

time icon Aangepast

Het WK darts van Raymond van Barneveld is van korte duur gebleken. De Hagenaar verloor in de tweede ronde in vijf sets (1-3, 3-2, 2-3, 3-2, 0-3) van de Litouwer Darius Labanauskas.

De succesvolste Nederlandse darter ooit kende een stroeve start van zijn partij, met een gemiddelde van nog geen 80 punten per beurt in de eerste set, die eenvoudig naar de dit jaar bij de PDC debuterende Labanauskas ging.

Ook daarna bleef Van Barneveld zoeken naar het juiste ritme en vooral de dubbels. Maar ook de Litouwer wisselde goede fases af met belabberde periodes.

PDC Darts
@OfficialPDC
BARNEY IS OUT!!! Raymond van Barneveld crashes out at the first hurdle to Lithuania's Darius Labanauskas. Another big shock here at Alexandra Palace! #WHDarts
4 maanden geleden

Foutenfestijn

In de derde set kreeg Van Barneveld vier darts om de set te pakken, maar hij slaagde daar niet in. Het bleek een voorbode voor het foutenfestijn dat er in de beslissende set zou volgen.

Labanauskas haalde de eerste leg van de vijfde set pas op zijn elfde dubbel binnen. Ook in de tweede leg duurde het even voordat een van beiden een dubbel had gevonden. Opnieuw was dat Labanauskas, die daarna geen moeite kende om de wedstrijd uit te gooien.

Vincent van der Voort Getty Images

Eerder op de avond plaatste Vincent van der Voort zich voor de tweede ronde, maar dat ging niet zonder slag of stoot. 'The Dutch Destroyer' rekende uiteindelijk met 3-1 (3-1, 1-3, 3-2, 3-2) af met Lourence Ilagan.

Het was pas de tweede keer dat die 40-jarige Filipijnse darter was doorgedrongen tot het hoofdtoernooi van het WK. Bij zijn vorige optreden op het grote podium van 'Ally Pally' in december 2012 lukte het hem niet om een set te pakken.

Tegen Van der Voort kreeg Ilagan dat wel voor elkaar. Hij pakte de tweede set en maakte het Van der Voort ook in het vervolg van de partij bijzonder lastig.

Van der Voort was er echter als de kippen bij om de foutjes af te straffen van Ilagan, die zowel in de derde als vierde set de kans liet liggen om de set naar zich toe te trekken.

Tweede ronde tegen Webster

In de tweede ronde komt Van der Voort de als dertiende geplaatste Darren Webster tegen. De Engelsman, die vorig jaar tot de kwartfinales reikte, had een bye en hoefde in de eerste ronde niet in actie te komen.

STER Reclame