In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Man die vrouw uit rivier wilde redden ook overleden

De verkeersregelaar die gisteren in de Hollandsche IJssel sprong om een te water geraakte vrouw te redden, is zelf om het leven gekomen. Het lichaam van de 51-jarige man werd kort na middernacht gevonden. Het lichaam van de vrouw van 75 was al eerder geborgen.

De vrouw was met haar auto bij Capelle aan den IJssel in het water beland. Hoe dat kon gebeuren, is nog niet bekend. De verkeersregelaar zag het gebeuren en sprong het water in om haar te hulp te schieten. De bestuurder en de man verdwenen allebei onder water.

De hulpdiensten zetten gisteren een grote zoektocht op touw:

Man die vrouw uit rivier wilde redden ook overleden

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio ging er gisteravond al niet meer van uit dat de man levend uit het water gehaald zou worden. De stroming in de Hollandsche IJssel is sterk en de temperatuur van het water is laag.

Sonarboot

Volgens burgemeester Peter Oskam waren bij de reddingsactie vier duikteams en een sonarboot betrokken. Zo'n vijftig hulpverleners werden ingezet.

"Het is voor iedereen uitermate teleurstellend dat het zo is afgelopen", zei burgemeester Oskam tegen RTV Rijnmond. "Het medeleven gaat natuurlijk uit naar de nabestaanden en familieleden. Het is uitermate triest dat je 's morgens van huis gaat, iemand probeert te redden en dat je er dan zelf niet meer levend uitkomt. Dat is natuurlijk uitermate onverkwikkelijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl