NOS Voetbal

Blind ziet kansen 'als Ajax met lef, durf en energie voetbalt'

Blind over Real: 'Met lef en durf als tegen Bayern zeker kans'

Het balletje met daarin het briefje 'AFC Ajax (NED)' liet lang op zich wachten. Daley Blind zag op trainingscomplex De Toekomst dat Ajax gekoppeld werd aan grootmacht Real Madrid, dat de laatste drie seizoenen de dienst uitmaakte.

"Niks is onmogelijk. Als ik ook al hattricks ga maken, dan weet ik het ook niet meer", zei Blind met een knipoog, een dag nadat hij tegen De Graafschap (8-0 winst) drie goals voor zijn rekening had genomen.

Want ook Blind weet dat Real, ondanks dat het de laatste weken wat minder sprankelend speelt, de grote favoriet is. "Je moet wel realistisch zijn. Real Madrid heeft de afgelopen jaren de Champions League gewonnen."

Daley Blind in duel met Cristiano Ronaldo

Er volgt al snel een maar. "Als je kijkt naar de afgelopen wedstrijden... We hebben ons kunnen meten met met een topteam als Bayern, uit en thuis. Als wij met dezelfde energie spelen en met dezelfde durf en lef, dan zullen we ook zeker kansen kunnen creëren", aldus Blind, die ook het belang van de kolkende Arena aanhaalt.

Dat Real - dat afgelopen weekend met slechts 1-0 van Rayo Vallecano won - een mindere periode doormaakt en daardoor een prettigere tegenstander is voor Ajax, daar wil Blind niets van weten.

'In februari moeten we maar eens kijken hoe Real speelt'

"Het zal ze niet veel uitmaken of ze nu even in een mindere fase zitten", aldus Blind. "Er komt nu ook een rustigere periode aan, dus ze hebben genoeg tijd om ernaartoe te werken. Het is een ervaren ploeg, die weet wat het is om grote prijs te winnen."

Opmerkelijk gegeven is dat Real in aanloop naar de wedstrijd in Amsterdam (13 februari) tegen stadgenoot Atlético Madrid speelt en voorafgaand aan de wedstrijd in Madrid (5 maart) tegen rivaal FC Barcelona.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl