NOS Voetbal

Ajax treft Real Madrid in achtste finales Champions League

Ajax neemt het in de achtste finales van de Champions League op tegen Real Madrid.

De Spanjaarden, die de afgelopen drie edities wonnen, werden dit seizoen eerste in de groep met AS Roma, Viktoria Plzen en CSKA Moskou. Vorig jaar versloeg De Koninklijke in de finale in Kiev Liverpool met 3-1.

Thuis

Omdat Ajax tweede werd in de groepsfase, spelen de Amsterdammers eerst thuis. De heenwedstrijd wordt gespeeld op woensdag 13 februari 2019. De return vindt plaats op dinsdag 5 maart 2019.

De loting heeft verder drie confrontaties tussen ploegen uit de Engelse Premier League en de Duitse Bundesliga opgeleverd, waarbij vooral het treffen tussen Liverpool (Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum), de verliezend finalist van vorig seizoen, en Bayern München (Arjen Robben) in het oog springt.

Loting achtste finales Champions League

Eerste duel/return
Dinsdag 12 februari/woensdag 6 maart
Manchester United - Paris Saint-Germain
AS Roma - FC Porto
Woensdag 13 februari/dinsdag 5 maart
Tottenham Hotspur - Borussia Dortmund
Ajax - Real Madrid
Dinsdag 19 februari/woensdag 13 maart
Olympigue Lyonnais - FC Barcelona
Liverpool - Bayern München
Woensdag 20 februari/dinsdag 12 maart
Schalke 04 - Manchester City
Atlético Madrid - Juventus

Ajax kwam Real Madrid de afgelopen jaren veelvuldig tegen in de Champions League. In het seizoen 2012/2013 werd het in de groepsfase twee keer 4-1 en een jaar eerder twee keer 3-0 voor Real. In 2010/2011 werd het 2-0 en 4-0 voor de Madrilenen.

Vier keer wist Ajax te winnen, zeven keer was Real te sterk voor de Amsterdammers. Eén Champions League-duel eindigde in een gelijkspel.

Blind over Real: 'Met lef en durf als tegen Bayern zeker kans'

Vierde

Real Madrid maakt een moeizame periode door in de Spaanse competitie. Het staat vierde in de Primera Division en heeft al vijf punten achterstand op koploper FC Barcelona.

In de zomer werd afscheid genomen van trainer Zinédine Zidane en sterspeler Cristiano Ronaldo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl