NOS Sport

Belgisch Sportgala maakt uitzondering voor 'unieke hockeyers'

Tegenover het verdriet van de Nederlandse hockeyers na de verloren WK-finale staat de enorme vreugde in België om het succes van de 'Red Lions'. Een wereldtitel in een teamsport, dat overkomt onze zuiderburen bijna nooit. In een olympische teamsport is het zelfs de eerste wereldtitel ooit voor de Belgen.

En daarom dingen de hockeyers bij hoge uitzondering alsnog mee naar de eretitel Sportploeg van het Jaar 2018. De stemming was al gesloten. Resultaten in december tellen mee voor de verkiezing van het volgende jaar, maar vanwege het unieke karakter van deze titel is er besloten dat er deze week toch gestemd kan worden op de hockeyers.

Het Belgische Sportgala is aanstaande zaterdag in Brussel.

Huldiging op Grote Markt

De 'Red Lions' hebben concurrentie van onder meer de 'Rode Duivels'. De Belgische voetballers werden derde op het WK en werden onder grote belangstelling gehuldigd op de Grote Markt in Brussel. Dat staat de hockeyers dinsdag ook te wachten.

Burgemeester Philippe Close: "Deze eerste wereldkampioenentitel in het hockey is iets unieks. De hockeysport was sowieso al booming in België en deze titel zal daar alleen maar aan bijdragen. Ik nodig echt alle Belgen uit om te tonen dat ze verenigd zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl