Peter Wright tijdens de German Masters in mei

Spanjaard Alcinas verrast Peter Wright op WK darts

Darter Peter Wright is net als vorig jaar al in de tweede ronde van het WK van de PDC uitgeschakeld. De als derde geplaatste Schot verloor in Londen verrassend met 3-1 van de Spanjaard Toni Alcinas.

Alcinas had de zeven eerdere duels met Wright verloren en haalde in zijn drie eerdere WK-optredens één keer de derde ronde. Wright speelt het hele jaar al wisselvallig en tegen de Spanjaard was dat niet anders. Hij imponeerde nog wel met een 167-finish, maar de als Kerstman uitgedoste topper miste veel te veel dubbels: 23 van de 31.

Wright was in 2014 verliezend finalist op het WK en strandde daarna twee keer in de kwartfinales en één keer in de halve eindstrijd.

Dat zijn prestaties waarvan Alcinas alleen nog maar kan dromen. De Spanjaard zit maandagochtend om zeven uur alweer in het vliegtuig. Thuis wachten hem nog de nodige klusjes in zijn garage. Zijn wedstrijd in de derde ronde is pas op dinsdag 27 december, mogelijk tegen Benito van de Pas.

Eerder op de dag ging Yordi Meeuwisse onderuit tegen William O'Connor. De Ier was met 3-0 te sterk voor de 30-jarige Hagenaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl