NOS

Zeljko Petrovic is de rechterhand van Dick Advocaat, de trainer die van het tobbende FC Utrecht de trotse nummer vier van de eredivisie heeft gemaakt. Advocaat en FC Utrecht, het is een succescombinatie. Maar voor hoelang nog?

Aan de tafel van Studio Voetbal vertelt assistent-trainer Petrovic dat Advocaat, wiens contract deze zomer afloopt, nog altijd goed in de markt ligt. "Hij krijgt bijna iedere twee weken wel een aanbieding van een land. Dick wil tot maart of april wachten en dan rustig bekijken wat hij wil."

Volgens Petrovic hoeft Advocaat voor een plaats op de bank bij Utrecht volgend seizoen niet te concurreren met andere trainers. "Hij bepaalt zelf of hij blijft of niet."

'Laat Advocaat nog een jaar in Utrecht blijven en zet dan Kruys voor de groep' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Sportjournalist Kees Jansma ziet de 71-jarige coach graag blijven. "Maar dan moet Utrecht wel naar een ander soort trainersstaf overgaan", aldus Jansma, die de manier waarop AZ werkt als voorbeeld neemt.

Daar werd afgelopen week duidelijk dat John van den Brom, de huidige trainer, na dit seizoen afscheid neemt. Zijn huidige assistent, Arne Slot, neemt daarna zijn baan als hoofdcoach over.

Rick Kruys

Een constructie die Jansma ook in Utrecht ziet zitten. "Ik hoor steeds dat Rick Kruys (oud-speler en huidig assistent bij Utrecht, red.) zo goed is en wordt. Laat Dick nog een jaar doorgaan en zet daarna Kruys voor de groep", oppert de ervaren journalist.

"Een hartstikke goed idee", meent Petrovic, "maar Kruys moet nog wel de juiste papieren halen. Marinus Dijkhuizen (ook assistent, red.) heeft zijn diploma al, heeft ervaring en zit nu ook al bij de staf."

'Van den Brom naar Utrecht voorbarig, hij heeft een ijverige zaakwaarnemer' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Van den Brom, de afscheid nemende AZ-trainer, zou ook in beeld zijn om volgend seizoen de selectie van Utrecht te leiden. Volgens Jansma is er contact geweest tussen de club en de zaakwaarnemer van de trainer.

"Die willen zelf nog weleens aan de bel trekken bij clubs", weet Jansma. "Ik heb gebeld met eigenaar Frans van Seumeren en die zegt dat er nog geen enkel serieus gesprek is geweest, met welke trainer dan ook."

Hij vervolgt: "Dat trainers geïnteresseerd zijn en dat via hun zaakwaarnemer aan een club laten weten, is aan de orde van de dag. Guido Albers, de zaakwaarnemer van Van den Brom, is een ijverige man, zal ik maar zeggen. Ik denk dat het wat voorbarig is."

Speeltuin in de Arena

Ook de veegpartij van Ajax tegen De Graafschap (8-0) kwam ter sprake. "Het was één grote speeltuin, maar wel een leuke", omschrijft Pierre van Hooijdonk het duel in Amsterdam. "Matthijs de Ligt speelde bijna als tweede spits en Daley Blind maakte een hattrick. Dus ja..."

'Het duel met De Graafschap was voor Ajax één grote speeltuin' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het viel AD-journalist Sjoerd Mossou op dat Ajax negentig minuten lang bleef gaan. "Vaak dit seizoen ging de handrem erop na een doelpuntje of twee, drie. Dat ze nu doorgingen is, zeker gezien de Champions League-wedstrijd van woensdag, knap."

"Nou, het leek wel of de spelers van De Graafschap met de bus naar Amsterdam kwamen en per ongeluk in dezelfde competitie zaten, want daar horen ze natuurlijk niet", besluit Jansma.

STER reclame