Bas Dost heeft een penalty benut voor Sporting EPA

Veerkrachtig Sporting blijft ongeslagen onder Keizer

time icon

Marcel Keizer heeft op wonderbaarlijke wijze ook zijn zesde wedstrijd als trainer van Sporting CP gewonnen. Thuis tegen CD Nacional werd - mede door twee goals van Bas Dost - een 2-0 achterstand omgebogen in een 5-2 zege.

De vorige vijf wedstrijden onder Keizer werd ook allemaal gewonnen. In de Portugese competitie staat Sporting tweede op twee punten van koploper FC Porto. Onder Keizer werd ook de volgende ronde in het bekertoernooi en in de Europa League gehaald.

Twee benutte strafschoppen Dost

Sporting bleek zondagavond over een opmerkelijk veerkracht te beschikken. Tegen Nacional leek de ploeg kopje onder te gaan, totdat Bas Dost het duel deed kantelen met een benutte strafschop en vervolgens met een assist Bruno Fernandes in staat stelde de 2-2 te maken.

Vanaf dat moment had Sporting het duel in handen. Later maakte Dost - wederom vanaf elf meter - ook de 4-2. Fernandes bepaalde in blessuretijd de eindstand.

Sporting Clube de Portugal
@Sporting_CP
👌👌 ⏱74' @Sporting_CP 3-2 @CDNacional #SportingCP #LigaNOS #DiaDeSporting
5 maanden geleden

Dost is topscorer van de Portugese competitie met tien doelpunten uit acht duels. Ook Dyego Sousa van SC Braga staat op tien goals, maar daar had de Braziliaan vijf wedstrijden meer voor nodig.

STER Reclame