Lionel Messi na een van zijn drie doelpunten tegen Levante

Messi loodst Barcelona naar ruime zege op Levante

Koploper Barcelona heeft in Valencia een 5-0 zege geboekt op Levante, waarmee het de marge op naaste belagers Sevilla en Atlético Madrid weer op drie punten heeft gebracht in de Primera División.

Levante, knap zesde na vijftien speelronden, begon sterk en putte hoop uit het schot op de lat van Emmanuel Boateng in de zesde minuut. Maar daarna ging het snel, voor Barcelona welteverstaan. Lionel Messi stelde na een dribbel Luis Suárez in staat zijn elfde doelpunt van dit seizoen te maken en zelf nam hij op aangeven van Sergio Busquets de 2-0 voor zijn rekening.

Na rust tekende Messi na een pass van Jordi Alba en een overstapje van Suárez voor de 3-0 en op aan geven van Arturo Vidal ook voor de 4-0. Kort voor tijd zag Levante, dat door de rode kaart voor Erick Cabaco in de 76ste minuut inmiddels met tien man speelde, ook Gerard Piqué nog scoren met een intikker.

Thuiszege Sevilla

Sevilla won eerder op de dag in eigen huis met 2-0 van Girona. Gescoord werd er pas in de tweede helft. De doelpunten kwamen van Ever Banega, die een strafschop benutte, en Pablo Sarabia met een schot in de verre hoek.