Scott Griekspoor ANP

Scott Griekspoor en Kerkhove veroveren nationale tennistitels

time icon

Scott Griekspoor is in Alphen aan den Rijn voor het eerst in zijn loopbaan Nederlands kampioen geworden. De tennisser uit Nieuw-Vennep rekende in de finale af met de in eigen stad spelende Jelle Sels: 6-4, 6-4.

De 27-jarige Griekspoor, de nummer 267 van de wereld, had in beide sets aan één servicebreak voldoende voor de zege. Hij klaarde de klus na een uur en 26 minuten op zijn eerste wedstrijdpunt.

Broer

De als derde geplaatste Griekspoor had zaterdag in de halve finales afgerekend met zijn vijf jaar jongere broer Tallon Griekspoor. Hij won tot aan de finale al zijn partijen in drie sets.

Sels had daarentegen in drie duels nog geen set afgestaan. Zaterdag liet hij Ryan Nijboer, die Robin Haase had verslagen, volledig kansloos met 6-0, 6-1.

Lesley Kerkhove AFP

Bij de vrouwen ging de nationale titel naar de Zeeuwse Lesley Kerkhove. Zij kreeg de zege in de schoot geworpen omdat Bibiane Schoofs verstek liet gaan wegens misselijkheid.

Voor Kerkhove is het de tweede keer dat ze het Nederlands kampioenschap wint. In 2011 was ze ook al de beste.

De NK, die het moesten stellen zonder Kiki Bertens, werden voor het eerst in Alphen aan den Rijn gespeeld. De bond besloot afscheid te nemen van het Topsportcentrum Rotterdam.

STER Reclame