Frank de Wit

Judoka's De Wit en Van Dijke pakken brons bij Masters in China

De Nederlandse judoploeg heeft bij de Masters in China twee medailles veroverd. Bij het eindejaarstoernooi in Guangzhou veroverden Frank de Wit en Sanne van Dijke het brons.

De Wit won in de klasse tot 81 kilogram in de herkansingen van de Belg Matthias Casse na verlenging op ippon. In de eerste rondes was hij zijn twee opponenten snel de baas, maar in de halve finales was Aslan Lappinagov uit Rusland met waza-ari net iets sterk.

Van Dijke, Europees kampioene in 2017, verloor in de kwartfinales kansloos van de Puerto Ricaanse Maria Perez op ippon. Na vervolgens zeges op de Franse Marie Eve Gahie en de Combiaanse Elvismar Rodriguez kreeg ze toch nog het brons omgehangen.

Buiten de medailles

In de klasse tot 90 kilogram werd Noël van 't End vijfde. Hij boog in de strijd om het brons op waza-ari voor Mikhail Igolnikov.

Voor Michael Korrel (tot 100 kilogram), Henk Grol en Roy Meyer (beiden boven de 100 kilogram) zat het toernooi met de beste zestien judoka's per gewichtsklasse er na een ronde al op.

Drie kansen, geen succes

In de klasse tot 78 kilogram kwamen maar liefst drie Nederlandse vrouwen in actie, maar een medaille leverde dat niet op. Guusje Steenhuis judode nog om het brons, maar lag tegen de Japanse Shori Hamada na 1.19 op haar rug.

Marhinde Verkerk verloor in de herkansingen van Steenhuis, die na ruim twee minuten op ippon won. Karen Stevens werd in de eerste ronde al uitgeschakeld.