Handbalsters gaan nog een keer alles geven in de strijd om EK-brons

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Handbalsters willen nog een keer alles geven voor brons

Het EK handbal begint zijn tol te eisen bij de speelsters van Nederland. Na ruim twee weken topwedstrijden spelen is de ploeg getekend door vermoeidheid en blessures, maar er is nog geen tijd om uit te rusten. Eerst neemt Oranje het zondagmiddag om 14.00 uur nog op tegen Roemenië, in de wedstrijd om het brons.

"We moeten ons nog een keer opladen en dan kunnen we gewoon brons winnen", zegt Kelly Dulfer. "We gaan vechten, we moeten heel goed spelen en dan kunnen we winnen van Roemenië."

De verloren halve finale tegen Frankrijk dreunt nog na bij Dulfer. "Maar als je vooraf tegen mij zou zeggen dat we in Parijs zouden staan, zou ik daarvoor tekenen. We mogen er heel erg trots op zijn dat we om de medailles spelen."

Geen Kramer en Smeets, wel Groot

Nederland moet het tegen Roemenië doen zonder Jessy Kramer en Martine Smeets. Zij raakten vrijdagavond tegen Frankrijk geblesseerd.

Bondscoach Helle Thomsen verwacht dat Nycke Groot wel beschikbaar is. De aanvoerster van Oranje kampt met migraine-aanvallen nadat ze in de groepswedstrijd tegen Roemenië de knie van Debbie Bont tegen haar hoofd had gekregen.

Groot speelde tegen Frankrijk mee, maar liet zaterdag een ontmoeting van de Nederlandse selectie met de pers lopen. "We hebben een korte nacht achter de rug. Dan is het beter voor haar om extra rust te pakken, zodat ze zondag kan spelen", vertelde Thomsen. "We hopen dat ze dan weer fris is."

In de tweede ronde van het EK troffen beide landen elkaar dus ook al. Dat duel werd door Nederland gewonnen met 29-24. "Ik denk dat wij een beter team hebben", zegt Dulfer. "We moeten nog een keer alles geven en hopelijk hangen we dan die bronzen medaille om onze nek."

STER Reclame