NOS

De sport van zondag bij de NOS

time icon

De Nederlandse hockeyers kunnen vanmiddag voor het eerst in twintig jaar wereldkampioen worden. Vanmiddag om 14.30 is België, net als vorig jaar tijdens de EK-finale, de tegenstander van Oranje in de finale van het WK hockey in India.

De eindstrijd wordt live uitgezonden op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app. Ook op NPO Radio 1 bij Langs de Lijn is de wedstrijd te volgen.

Eredivisie

In de eredivisie staan vier wedstrijden op het programma: sc Heerenveen-FC Utrecht (12.15 uur), Ajax-De Graafschap (14.30 uur), FC Groningen-FC Emmen (14.30 uur) en Feyenoord-Fortuna Sittard (16.45 uur). Alle duels zijn te volgen in een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app of via flitsen in Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Samenvattingen van de wedstrijden zijn te zien in Studio Sport Eredivisie (19.00 uur, NPO 1) en in Studio Voetbal (22.08 uur, NPO 1) bespreekt Tom Egbers de afgelopen voetbalweek met Pierre van Hooijdonk, Kees Jansma en Sjoerd Mossou. Beide uitzendingen zijn ook te zien op NOS.nl en in de NOS-app.

WK kortebaan

We beginnen 's ochtends met de finales van de slotdag van het WK kortebaan in het Chinese Gangzhou. Ranomi Kromowidjojo is grote favoriete voor de titel in de finale van de 50 meter vrij, waarin Femke Heemskerk haar opwachting zal maken.

De finales zijn vanaf 11.00 uur live te zien op NOS.nl en in de NOS-app.

Wereldbeker schaatsen in Heerenveen

De wereldbekerwedstrijden in Heerenveen worden afgesloten met de 1.000 meter voor mannen en vrouwen, de 3.000 meter voor vrouwen en de 5.000 meter voor mannen.

Alle ritten zijn live te zien op NOS.nl en in de NOS-app.

NOS

EK handbal en wereldbeker baanwielrennen

In Parijs spelen de Nederlandse handbalsters om 14.00 uur de wedstrijd om het brons op het EK tegen Roemenië. De wedstrijd is live volgen bij Langs de Lijn op NPO Radio 1. Een samenvatting is te zien bij Studio Sport op NPO 1, op NOS.nl en in de NOS-app.

En in Londen zijn er wereldbekerwedstrijden baanwielrennen. Op de slotdag staat onder meer de sprint bij de mannen en de keirin voor vrouwen op het programma. Beelden van de wereldbeker zijn te zien in Studio Sport (NPO 1, 18.12 uur)

Uitzendingen

11.00 uur WK zwemmen: finales slotdag NOS.nl en NOS-app
13.10 uur Studio Sport: met finale Nederland-België op WK hockey NPO 1, NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Wereldbeker schaatsen Heerenveen NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
18.12 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Studio Sport Eredivisie NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.00 Langs de Lijn NPO Radio 1
22.08 uur Studio Voetbal NPO 1, NOS.nl en NOS-app

STER Reclame