NOS

De eerste sneeuw van dit jaar leidt tot problemen in het verkeer. In het hele land kunnen wegen glad zijn. Schiphol waarschuwt dat door het winterse weer vluchten vertraagd kunnen zijn. Ook moeten sommige inkomende vluchten uitwijken naar andere luchthavens. Tussen Schiphol en Utrecht rijden tot 13.00 uur geen treinen door een wisselstoring, meldt NH Nieuws.

Bijna overal heeft het afgelopen nacht en vanochtend licht gesneeuwd. Alleen in Zeeland is door zacht weer niets gevallen. Rond het middaguur loopt de temperatuur op en verdwijnt de sneeuw vrij snel weer. In het noordoosten zal de sneeuw het langst blijven liggen.

Tegen de vangrail

Op diverse snelwegen zijn vannacht op gladde wegen ongelukken gebeurd. Zo raakte op de A27 bij Houten een automobilist de controle over het stuur kwijt en knalde tegen de vangrail.

Ook op andere plekken ging het mis:

Meerdere ongelukken door sneeuwval

In IJmuiden vielen twee gewonden toen een auto een andere weghelft op gleed en tegen een andere wagen aan botste. Ook waren er ongelukken op de A4 bij Rijswijk, daar moest een van de inzittenden met de ambulance worden afgevoerd, en op de A12 bij Nootdorp.

Op diverse plekken raakten auto's van de weg en belandden in een weiland of greppel. Rijkswaterstaat strooide vandaag 7,5 miljoen kilo zout op rijks- en N-wegen.

Sneeuwpret

Wie de sneeuw wilde zien vallen, moest vanochtend vroeg opstaan. Of nog wakker zijn na werk of een avond stappen.

In Meppel viel uitgaanspubliek na het stappen met de neus... in de sneeuw:

Uitgaanspubliek Meppel geniet van de sneeuw

Het gaat om de eerste sneeuwval van deze winter. Op de meeste plaatsen ligt er 1 tot 3 centimeter sneeuw. Sociale media staan vol met winterse plaatjes.

Dit zijn de beelden die naar NOS Ooggetuige zijn gestuurd:

STER reclame