Zware crash Gisin bij WB skiën in Val Gardena

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zware crash Gisin bij WB skiën in Val Gardena
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Alpineskiër Marc Gisin is bij wereldbekerwedstrijden in het Italiaanse Val Gardena hard ten val gekomen.

De 30-jarige Zwitser verloor na een sprong de controle over z'n ski's, vloog meters door de lucht en bleef na zijn landing roerloos liggen. Gisin werd op de piste behandeld en vervolgens per helikopter naar een ziekenhuis vervoerd.

Gisin werd later op de dag met een speciale vlucht naar een Zwitsers ziekenhuis overgebracht. De Zwitserse bond zei dat zijn toestand stabiel was, maar deed verder geen mededelingen.

De broer van olympisch kampioenen Dominique (afdaling, 2014) en Michelle (combinatie, 2018) liep drie jaar geleden al eens hersenletsel op na een val in Kitzbühel.

Een traumahelikopter komt op de piste voor Marc Gisin AFP

Kilde wint afdaling

Aleksander Aamodt Kilde pakte de zege in Val Gardena. De Noor was maar liefst 0,86 sneller dan de Oostenrijker Max Franz, die tweede werd. De 26-jarige Kilde boekte de derde wereldbekerzege uit zijn carrière.

Aksel Lund Svindal was de eerste skiër die na de crash van Gisin in actie kwam. De Noor, die vrijdag de Super G won, werd nu zevende.

STER Reclame