Michael van Gerwen nadat hij bier over zich heen heeft gekregen Orange Pictures

Van Gerwen houdt hoofd koel na bierdouche op WK

time icon

Michael van Gerwen is het WK van dartsbond PDC begonnen met een eenvoudige zege op Alan Tabern. Van Gerwen, die vlak voor de wedstrijd bier naar zijn hoofd kreeg geslingerd vanuit het publiek, versloeg in de tweede ronde de Engelsman met 3-1.

De Brabander zal zelden zo'n turbulent begin van een partij hebben meegemaakt. Wachtend op zijn aankondiging gooide een toeschouwer bier richting de Nederlander.

Van Gerwen ging aangeslagen terug naar de kleedkamer om zich om te kleden, maar kwam even later, zij het met betraande ogen, getergd het podium op.

De tweevoudig wereldkampioen, die in de eerste ronde en bye had, liet er in de eerste twee sets geen gras over groeien en gunde Tabern maar twee legs.

De Engelsman pakte vervolgens verrassend de derde set en daarna leek Van Gerwen simpel de vierde set naar zich toe te trekken. Tabern stribbelde echter flink tegen waardoor Van Gerwen na een 2-0 voorsprong alle zeilen bij moest zetten om de set te pakken.

Uiteindelijk won hij de vierde set met 3-2 en mag hij zich op gaan maken voor een treffen met de Duitser Max Hopp in de derde ronde.

Hopp voorkomt Nederlands onderonsje

Danny Noppert sneuvelde eerder op de dag tegen diezelfde Hopp, 0-3. De vele missers op de dubbel deden de 27-jarige Fries uiteindelijk de das om. Van zijn 23 pogingen om een leg te pakken, verzilverde hij er maar drie.

Uitslagen 15 december

Richard North (Eng) Robert Marijanovic (Dui) 3-2
Jim Long (Can) Mickey Mansell (Nie) 3-1
Josh Payne (Eng) Jeff Smith (Can) 3-2
Max Hopp (Dui) DANNY NOPPERT (NED) 3-0
Toni Alcinas (Spa) Craig Ross (Aus) 3-0
Ryan Searle (Eng) Stephen Burton (Eng) 3-0
Keegan Brown (Eng) Karel Sedlacek (Tsj) 3-0
MICHAEL VAN GERWEN (NED) Alan Tabern (Eng) 3-1

STER Reclame