Luka Modric

Real opnieuw uitgefloten na magere zege op Vallecano

Real Madrid heeft in een gezapige Madrileense derby met 1-0 van Rayo Vallecano gewonnen. Afgelopen woensdag werden de Real-spelers uitgefloten door hun eigen fans na de 3-0 thuisnederlaag tegen CSKA Moskou en na de magere overwinning op de degradatiekandiaat lieten veel fans opnieuw hun ongenoegen blijken.

'De Koninklijke' kwam na een klein kwartier op voorsprong, toen Karim Benzema ontsnapte aan de slordige buitenspelval van de bezoekers en scoorde. Toni Kroos schoot halverwege de eerste helft op de paal, maar veel meer liet Real niet zien.

Sterker nog, de ploeg ontsnapte vlak na de 1-0 aan de gelijkmaker (een kopbal van Emiliano Velazquez ging maar net over) en in de slotfase voorkwam Thibaut Courtois met een dubbele redding dat Vallecano met een punt naar huis ging.

Griezmann leidt Atlético naar overwinning

Real staat nog steeds op twee punten van Atlético, dat een moeizame 3-2 overwinning boekte bij Real Valladolid. Atlético kwam daarmee in punten naast koploper FC Barcelona, dat zondag bij Levante op bezoek gaat.

Atlético leek halverwege al op rozen te zitten. Nikola Kalinic scoorde na een snelle aanval en Antoine Griezmann vanaf elf meter (de VAR greep in na hands). Na een klein uur kopte Fernando Calero de 1-2 binnen en zes minuten later kopte Enes Ünal raak via de benen van Saúl: 2-2.

Griezmann bezorgde Atlético in de slotfase met een diagonaal schot toch nog de zege.