NOS

Hockeykeeper Blaak over Australische gelijkmaker: 'Ik was zó boos!'

time icon

De Nederlandse hockeyers werden in hun halve finale tegen Australië heen en weer geslingerd tussen emoties. Vreugde na een 2-0 voorsprong halverwege, frustratie na de 2-2 die 27 seconden voor tijd viel en euforie nadat in de shoot-outs alsnog een finaleplek werd veiliggesteld.

"De gelijkmaker vlak voor tijd incasseren was verschrikkelijk, hij ging door mijn benen, zeer teleurstellend", aldus doelman Pirmin Blaak, die zijn frustratie bijna botvierde op een verkeerde manier. "Ik liep naar de kleedkamer en zag een glazen deur. Ik dacht even: die is voor mij. Ik was zó boos!"

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Uitblinkende doelman Blaak: 'We hebben ons goed hersteld na gelijkmaker'
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Ploeggenoot Jeroen Hertzberger was net zo teleurgesteld. "Het is natuurlijk oliedom dat we hem met 27 seconden te gaan nog tegen krijgen, terwijl we de bal even daarvoor aan de andere kant van het veld in de hoek hadden", aldus Hertzberger. "Maar iedereen was positief, dan maar via shoot-outs."

Blaak: "Het is gewoon stom dat we de gelijkmaker weggeven. Dan ga je door een rollercoaster, maar weet je: je kan ook zo de beslissende shoot-out pakken. En dat gebeurde."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Hertzberger over dubbele score in shoot-outs: 'Ik had er vertrouwen in'

Blaak zag Jeroen Hertzberger scoren, waarna hij het karwei zelf afmaakte door de Australiër Daniel Beale van een treffer af te houden.

"Lekker dat Jeroen hem maakt, dan kan ik wat meer risico nemen. Ik dacht: all the way, meer druk op die gast. Kom maar op. Ik zag een gaatje en kon hem weghalen. Toen wij hem maakten wist ik: het gaat nu gebeuren. Dat voel je gewoon, dit is het moment."

In de finale wacht België, dat vorig jaar nog met 4-2 verslagen werd in de eindstrijd van het EK. Nederland neemt geen genoegen met zilver, zo maakt Hertzberger duidelijk. "We zijn hier voor één ding. België is goed, maar dat zijn wij ook."

De spelers hadden tijdens de shoot-outs een extra obstakel op weg naar het doel: een cameraman die voor ze langsliep terwijl ze klaar stonden. "Bloedirritant", aldus Hertzberger. "We moeten er verder ook niet té moeilijk over doen, maar een beetje gek is het wel. Het hoort er ook bij, dat soort dingen maakt dit WK ook bijzonder."

STER Reclame