Gabriel Jesus (m) blij na zijn treffer tegen Everton
NOS VoetbalAangepast

Manchester City boekt zege op Everton, rentree De Bruyne

Manchester City heeft de koppositie in de Premier League tenminste voor één dag weer overgenomen van Liverpool. City won thuis van Everton (3-1). Liverpool ontvangt zondag Manchester United.

Everton had de score moeten openen, maar Richarlison schoot hard en wild over. De thuisploeg schrok wakker en na slecht uitverdedigen van Yerry Mina kwam de bal bij Gabriel Jesus, die hard raak schoot.

Jesus, die sinds medio augustus niet had gescoord, had de smaak te pakken, want op aangeven van weer Leroy Sané kopte hij de 2-0 binnen.

Rentree De Bruyne

Dominic Calvert-Lewin leek de spanning terug te brengen met een rake kopbal, maar invaller Raheem Sterling kopte na een fraaie aanval al snel de 3-1 binnen. Richarlison en Calvert-Lewin kregen nog goede kansen op de 3-2, maar die viel niet.

Kevin De Bruyne maakte in de slotfase zijn rentree na een knieblessure.

November 2018: Kevin De Bruyne is opnieuw geblesseerd

Tottenham Hotspur hield het gat met Manchester City ternauwernood op vijf punten. De Spurs wonnen met 1-0 van Burnley, door een goal in blessuretijd van Christian Eriksen.

Juninho Bacuna had bij Huddersfield Town voor het eerst een basisplaats in de Premier League. De Nederlandse oud-speler van FC Groningen kon echter niet voorkomen dat zijn ploeg met 0-1 onderuit ging tegen Newcastle United.

Uitslagen Premier League

Manchester City-Everton 3-1
Tottenham Hotspur-Burnley 1-0
Huddersfield Town-Newcastle United 0-1
Wolves-Bournemouth 2-0
Watford-Cardiff City 3-2
Crystal Palace-Leicester City 1-0
Fulham-West Ham United 0-2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl