NOS Sport

Handbalsters realistisch na verlies: 'Frankrijk was een maatje te groot'

De stemming in het kamp van Oranje is eensgezind na de nederlaag tegen Frankrijk in de halve finale op het EK handbal. De wereldkampioen was simpelweg een maatje te groot. "Zij staan hier met zo veel zelfvertrouwen en wij komen net tekort", zegt Angela Malestein.

Tess Wester beaamt dat. "Frankrijk was een maatje te groot. Ik vind het direct na de wedstrijd moeilijk te zeggen waar dat aan ligt. Zij maken makkelijker doelpunten en hadden een goede dekking. Wij kwamen er moeilijk doorheen", analyseert de keepster.

'Boel zakt in elkaar'

Lois Abbingh merkte dat het geloof wegebde naarmate de Fransen in de tien minuten na rust verder uitliepen. "We gingen eerst gelijk op en komen terug tot 14-14, maar dan loopt Frankrijk geleidelijk uit en dan zie je de boel bij ons een beetje in elkaar zakken."

"Dan nemen we risico en dat is logisch als je in de halve finale staat, dan ga je vol voor de winst", zegt Abbingh. "Frankrijk speelde dat slim uit en haalde het tempo eruit, terwijl wij snel wilden blijven spelen."

Wester: 'Frankrijk was maatje te groot, maar trots dat we hier stonden'

Het verschil werd gemaakt in de eerste tien minuten na rust, toen de Fransen na 14-14 uitliepen naar een 18-14 voorsprong. Wester: "Zij lopen een aantal breaks (tegenaanvallen, red.) en maken makkelijke doelpunten. Dan wordt het moeilijk om ze bij te houden."

Nu moet Oranje de teleurstelling verwerken. Zondag om 14.00 uur wacht al Roemenië in de strijd om het brons. Het is een knappe prestatie dat Nederland daar staat, gezien het feit dat voor het EK sterkhouders Yvette Broch en Danick Snelder moesten afhaken en Nycke Groot vanaf de hoofdfase niet geheel fit was.

Ik ben heel erg trots dat we hier in halve finale stonden.

Tess Wester

"We gingen zonder te hoge verwachtingen hiernaartoe, als je zag met wat voor team we gingen. Danick, Yvette waren er niet en Nycke was niet helemaal fit. En dan sta je hier toch met zo veel jonge speelsters", zegt Malestein. "En Jessy Kramer en Kelly Dulfer doen het fantastisch op de cirkel."

"Ik denk dat ik Angela daar helemaal gelijk in kan geven", vult Wester aan. "Ik ben heel erg trots dat we hier in halve finale stonden. We mogen nu even balen, maar dan gaan de neuzen weer richting de bronzen plak. Dat halen zou een geweldige prestatie zijn."

Malestein na nederlaag: 'Wij komen tekort, dat is een zuur leermoment'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl