Haase verliest op nationaal kampioenschap van 19-jarig talent

Robin Haase EPA

Robin Haase heeft de kwartfinales van de NK tennis in Alphen aan den Rijn niet overleefd. De pas 19-jarige Ryan Nijboer schoof de 31-jarige titelhouder (ook toernooiwinnaar in 2014 en 2015) met 7-6 (5), 2-6, 6-4 aan de kant.

Haase speelde de NK als voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar trof in de jonge Nijboer een zeer lastige opponent.

Mark Brasser
@brasser8
Het NK Tennis gaat het finaleweekeinde in zonder de nummers 1 van Nederland. #Bertens kwam niet, #Haase verliest al in de kwartfinales van de 19 jarige Ryan Nijboer. Daar hoop je als toernooi niet op.
1 maand geleden

Haase, die 622 plekken hoger staat op de wereldranglijst, gaf in de beslissende set een 3-1-voorsprong uit handen en werd op 4-4 op love gebroken.

Talent van het jaar

Nijboer kwam in 2017 als junior uit op de vier grandslamtoernooien en werd in hetzelfde jaar tot tennistalent van het jaar uitgeroepen.

Bij de senioren is hij voorlopig vooral actief in Future-toernooien. De Drontenaar is momenteel de nummer 672 van de wereld.

Halve finale

Nijboer speelt zaterdag in de halve eindstrijd tegen de winnaar van het duel Jelle Sels-Gijs Brouwer. Aan de andere kant van het schema strijden de broers Scott en Tallon Griekspoor om een finaleplek.

Ryan Nijboer en Richard Krajicek in 2017 bij de Australian Open NOS

STER Reclame