EPA
NOS Sport

Bertens laat Fed Cup weer schieten en richt zich op eigen loopbaan

Kiki Bertens laat de Fed Cup opnieuw schieten. Captain Paul Haarhuis kreeg van de nummer negen van de wereld te horen dat ze zich voorlopig richt op haar eigen loopbaan en het duel met Canada in februari 2019 over te slaan.

De WTA-toernooien van Doha en Dubai zijn ook in die periode. Bertens is van plan te deelnemen aan die twee belangrijke toernooien op hardcourt.

"Ik heb altijd heel graag Fed Cup gespeeld, maar wil op dit punt in mijn carrière alles op alles zetten om te kijken of ik nog hoger op de wereldranglijst kan komen. En daar hoort een zo goed mogelijke voorbereiding op ieder toernooi bij", legde Bertens uit in een verklaring op Instagram.

"Vorige week hebben we gesproken en heeft ze het kenbaar gemaakt", zei Haarhuis vrijdag tijdens de NK in Alphen aan den Rijn. "Of de ondergrond (gravel, red.) nog een rol heeft gespeeld? Nee, ze gaf in september zélf aan dat ze tegen Canada voor gravel zou kiezen."

'Geen zorgen'

"Voor de toekomst maak ik me geen zorgen over de aanwezigheid van Bertens. Bij de volgende ontmoeting nodig ik haar gewoon weer uit. Pas als ze vijf jaar lang zegt dat het haar niet uitkomt, ga ik me echt druk maken."

De voorlopige selectie bestaat uit Arantxa Rus, Richèl Hogenkamp, Lesley Kerhove, Bibiane Schoofs en dubbelspecialiste Demi Schuurs. De komende periode zal Hogenkamp, Kerkhove of Schoofs nog afvallen.

Het Nederlandse Fed Cup-team speelt op 9 en 10 februari op gravel in de Maaspoort in Den Bosch. Het komt uit in wereldgroep 2, nadat het vorig jaar van Australië had verloren in de play-offs van wereldgroep 1.

Davis Cup

Bij het Davis Cup-team bestaat de selectie uit Robin Haase, Jean-Julien Rojer, Matwé Middelkoop, Thiemo de Bakker, Tallon Griekspoor en Scott Griekspoor. Bij een van de afvallers zal De Bakker of een van de broers Griekspoor zitten.

De mannen komen op 1 en 2 februari in actie in en tegen Tsjechië. De winnaar van deze wedstrijd plaatst zich voor het nieuwe eindtoernooi van de Davis Cup in november.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl