Hockeyers kunnen zich aanpassen op WK: 'Kenmerk van een topploeg'

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Hockeyers kunnen zich aanpassen op WK: 'Kenmerk van een topploeg'

De Nederlandse hockeyers zijn nog twee overwinningen verwijderd van hun eerste wereldtitel in twintig jaar. Gisteren werd in de kwartfinales met moeite gewonnen van WK-gastheer India en zaterdag is Australië om 14.00 uur de tegenstander in de halve finales.

De Australische ploeg is erg solide, terwijl Oranje dit WK wisselvallig presteert. Daar put bondscoach Max Caldas juist vertrouwen uit. "Een cruciaal kenmerk van een topploeg is dat die zich aanpast aan de situatie. Wij hebben dit toernooi laten zien dat we snel en rustig kunnen hockeyen, defensief kunnen spelen en corners kunnen scoren. We hebben al onze potjes goed ingevuld."

Favoriet

Australië hield Nederland vier jaar geleden in Den Haag van de wereldtitel af. Is er een favoriet voor dit duel? Caldas: "Ik denk het niet. Vier jaar geleden hadden we het WK kunnen winnen. De top in het mannenhockey zit heel dicht bij elkaar. Het geeft je een 'nauw' gevoel."

Max Caldas feliciteert Thijs van Dam met de winst op India Pro Shots

Het duel tussen Oranje en Australië is zaterdag vanaf 14.00 uur rechtstreeks te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

STER Reclame