2010: Robben en Van Bommel verliezen met Bayern de CL-finale van Sneijders Inter ANP

Van Bommel probeert Robben naar PSV te halen: 'Nog steeds Europese top'

time icon Aangepast

Nu de voetbaltoekomst van Arjen Robben ongewis is, hengelen verschillende clubs naar zijn handtekening. Supporters van FC Groningen probeerden Robben te verleiden met een spandoek, PSV zet niemand minder dan de hoofdtrainer in.

Mark van Bommel heeft een lijntje uitgeworpen bij de buitenspeler. "Ik heb met Arjen bij PSV, het Nederlands elftal en Bayern München gespeeld. Alles bij elkaar vrij lang. Het is niet zo dat wij constant met elkaar in contact staan, we bellen en appen af en toe", zei Van Bommel vrijdagmiddag.

"Dat doe ik met meerdere spelers met wie ik gespeeld heb. Dat is verder niets bijzonders, maar de situatie van Arjen is nu zo dat hij een beslissing heeft genomen om weg te gaan (bij Bayern München, red.). Dan vraag je dat, hè..."

Algemeen directeur Toon Gerbrands liet donderdag bij Omroep Brabant al weten dat de landskampioen Robben graag zien komen. "Hij moet zelf natuurlijk de keuze maken, maar wij hebben via Van Bommel laten weten dat hij welkom is."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Gerbrands: 'Wij hebben Robben laten weten dat hij welkom is'

Robben begon zijn profcarrière in 2000 bij FC Groningen en speelde daarna twee jaar in Eindhoven, voordat hij naar Chelsea vertrok. Via Real Madrid kwam hij in 2009 in München terecht.

Na dit seizoen komt aan zijn periode in München een einde. Robben weet nog niet of hij bij een nieuwe club aan de slag gaat of een punt achter zijn carrière zet.

Van Bommel vindt niet dat de bijna 35-jarige Robben over zijn hoogtepunt heen is. "Arjen is Europese top. Hij heeft gezegd dat hij goed over zijn toekomst gaat nadenken, zoals hij dat ook tegen de pers gezegd heeft. Je moet er geen gekke dingen achter zien. Integendeel. We praten ook over het weer, dat het in München kouder is dan hier. Hij moet de keuze maken", aldus Van Bommel.

'Ik neem er de tijd voor'

Robben zei afgelopen week al dat hij niet over een nacht ijs gaat. "Er zijn al twee, drie dingen voorbijgekomen. Ik neem de tijd ervoor, overleg met mijn vrouw en familie. We gaan nadenken en kijken wat de beste vervolgstap is."

Bekijk hieronder de reportage die verslaggever Bert Maalderink maakte in München:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Robben neemt tijd voor vervolgstap in zijn voetballeven

STER Reclame