Kostas Fortounis was het goudhaantje bij Olympiakos met de beslissende 3-1
NOS Voetbal

Olympiakos wipt Milan uit Europa League na zinderend duel

Het Europese avontuur van AC Milan is ten einde. De Italianen werden door een 3-1 nederlaag bij Olympiakos uitgeschakeld in de Europa League, de Grieken plaatsten zich voor de knock-outfase.

Olympiakos-AC Milan was een wedstrijd voor de rekenmeesters. Milan begon met drie punten voorsprong op de Grieken aan het duel en de Milanezen hadden de eerste wedstrijd met 3-1 gewonnen.

De Grieken gaven zich echter niet zomaar gewonnen. Na de 1-0 van Pape Cissé waren de Italianen nog door, na de 2-0 van Cristián Zapata (eigen goal) sloeg de wijzer virtueel uit in het voordeel van de Grieken.

Door de 2-1 van diezelfde Zapata, ditmaal dus in het goede doel, leek Milan alsnog aan het langste eind te trekken. Maar Olympiakos lachte het laatst, dankzij de 3-1 van Kostas Fortounis vanaf de penaltystip.

Door die uitslag eindigden de ploegen met een gelijk aantal punten, maar het doelsaldo van de Grieken bleek beter. Dat leidde tot een groot Grieks feest waarbij honderden fans het veld betraden.

Marcel Keizer blijft winnen met Sporting Portugal

Marcel Keizer sloot met Sporting Portugal de groepsfase af in stijl. In Lissabon werd in groep E het Oekraïense Vorskla Poltava met 3-0 over de knie gelegd.

Bas Dost ontbrak bij Sporting, hij werd gespaard omdat plaatsing voor de knock-outfase al zeker was, maar de spits werd dus niet gemist. Onder aanvoering van vormgever Bruno Fernandes werd simpel gewonnen. Fredy Montero, Miguel Luís en Ardin Dallku - in eigen doel - namen de treffers voor hun rekening.

Arsenal, dat al zeker was van de winst in groep E, was in eigen huis met 1-0 te sterk voor het Azerbeidzjaanse Qarabag, dankzij een treffer van Alexandre Lacazette.

Uitslagen Europa League (21.00u)

Olympiakos*-AC Milan 3-1
Sporting Portugal*-Vorskla Poltava 3-0
Spartak Trnava-Fenerbahçe* 1-0
RB Leipzig-Rosenborg BK 1-1
Arsenal*-Qarabag 1-0
Celtic*-Red Bull Salzburg* 1-2
Dudelange-Real Betis* 0-0
Dinamo Zagreb*-Anderlecht 0-0
Slavia Praag*-FC Zenit* 2-0
FC Kopenhagen-Bordeaux 0-1
AEK Larnaca-Bayer Leverkusen* 1-5
Ludogorets-FC Zürich* 1-1
* geplaatst voor knock-outfase

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl