Vreugde bij Sevilla na een goal van Wissam Ben Yedder

Promes met Sevilla door in Europa League, deceptie voor Besiktas

Sevilla, met Quincy Promes in de basis, heeft door een 3-0 zege op FK Krasnodar de knock-outfase van de Europa League bereikt.

De Spanjaarden hadden in groep J een overwinning nodig en gaven deze al in de beginfase gestalte. Wissam Ben Yedder scoorde binnen tien minuten tweemaal.

Na de pauze maakte Ever Banega er met een strafschop nog 3-0 van. De penalty werd gegeven nadat Cristian Ramirez de bal uit het doel van de Russen had geslagen. Hij werd daarvoor met rood bestraft.

Omdat Standard Luik bij het Turkse Akhisarspor niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel, kan Krasnodar zich ook gaan opmaken voor de volgende ronde.

Marcus Antonsson viert zijn treffer met teamgenoten

In de spannende groep I kwalificeerden Genk en Malmö FF zich. De Belgen versloegen Sarpsborg 08 met 4-0, terwijl de Zweden met 1-0 wonnen bij Besiktas.

De Turken traden aan zonder de geblesseerden Ryan Babel en Jeremain Lens. De goal van Marcus Antonsson kort na rust bleek uiteindelijk beslissend.

Besiktas eindigde de wedstrijd met tien man; Ricardo Quaresma kreeg rood na een keiharde tackle op Franz Brorsson.