Jeroen Slop (links) met onder meer algemeen directeur Edwin van der Sar (midden) ANP

Financieel directeur Slop vertrekt na twintig jaar bij Ajax

time icon

De wegen van Ajax en financieel directeur Jeroen Slop (57) scheiden komende zomer. De geboren Amsterdammer werkte sinds 1 december 1998 bij de club.

"Ik ben inmiddels twintig jaar werkzaam bij Ajax. Het waren hele intensieve jaren, met veel hoogtepunten en natuurlijk ook met minder leuke fases", aldus Slop in een persbericht van Ajax. Hij noemt de grote transfers van de club als enkele hoogtepunten.

"Dan denk ik aan het vertrek van Zlatan Ibrahimovic naar Juventus en Jan Vertonghen naar Tottenham Hotspur. Maar ook aan de inkomende transfers zoals die van Cristian Chivu en Dusan Tadic."

Volgens Slop is nu de tijd gekomen om iets anders te gaan doen en gaat hij zich daar de komende periode rustig op richten.

Rijke club

Slop laat voor zijn opvolger, Ajax meldt niet wie zijn taken overneemt, een rijke club achter. Het eigen vermogen van Ajax was in september bijna 159 miljoen euro.

Trainer Erik ten Hag en zijn spelers verdienden de afgelopen maanden ruim 60 miljoen euro in de Champions League en de huidige selectie van de nummer twee van de eredivisie is veel geld waard.

Slop legt ook zijn bestuursfunctie bij satellietclub Ajax Cape Town neer.

STER Reclame